Talat Atilla: CHP’yi mahkemeye vereceğim

Gazeteci Atilla: İnce'ye çeteyi açıkla diyemeyenler bana kaynağını açıkla diyor

Fotoğraf: Twitter

CHP’li bir ismin gizli bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiği iddiasını ortaya atan Talat Atilla, kaynağını açıklamayacağını yeniledi. Atilla, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın kendisini “kumpasın ortağı” gibi gösterip özür dilemediği için ana muhalefet partisine dava açacağını söyledi.

Talat Atilla, Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te sunduğu canlı yayın programına konuk oldu.

Katıldığı bu programda da kaynağının adını vermeyen Atilla, sadece bu kişinin CHP’de görevde olan bir milletvekili olduğunu söylemekle yetindi:

Böyle bir tartışmanın öznesi olmaktan üzgünüm. Kılıçdaroğlu halen ‘Hiçbir CHP’li çıkmamıştır’ demedi. Muharrem İnce, ‘CHP’nin içinde çete var’ dedi. Ona çeteyi açıkla diyemeyenler bana kaynağını açıkla diyor. ‘Kaynağımı Derimiz yüzseniz söylemeyeceğim’ dedim. Türk medyası bu olayla kendi ayağına sıkmıştır. Bir şey oldu mu artık hemen ‘Kaynağını açıkla’ diyecekler.

CHP’yi mahkemeye verecek

CHP’li Faik Öztrak’a da eleştirilerde bulunan Atilla, “Üst üste gelişmeler yaşandı. CHP’nin Sözcüsü Faik Öztrak beni kumpasın bir unsuru olarak gösterdi. Ben bir milletvekili arkadaşımdan rica ettim. ‘Bu bir haksızlıktır. Bu sözünden dolayı özür dilesin’ dedim. Benim hayatım boyunca gazeteciliğim dışında bir eylemim olmadı. Ancak Öztrak özür dilemedi. Bu nedenle CHP’yi mahkemeye  vereceğim” dedi.

Atilla, ayrıca şunları söyledi:

Yaklaşık 10 gündür benimle ilgili bir kampanya var. Yüz binlerce tweet atıldı. ‘Kim bu Talat Atilla’ diye. Ben çocukluğunda ‘Hava karardı oğlum eve gel’ diyen neslin çocuğum. Ben hayatım boyunca mesleğim dışında hiçbir işle uğraşmadım. Sayın Cumhurbaşkanı ve Muharrem İnce bir açıklama yaptı. Bana habere kaynaklık eden CHP’linin verdiği bilgi 01.30’da görüşme olduğuna dair. Sayın Cumhurbaşkanı yalanlayınca bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı yoktur.

İnce: 139 milletvekili töhmet altında bırakıldı,

Söz konusu iddianın ortaya atılmasının ardından gözlerin çevrildiği Muharrem İnce, Atilla’nın katıldığı canlı yayının ardından sosyal medya hesabında mesajlar paylaştı:

Talat Atilla katıldığı televizyon programında Saraya giden CHP’li haberinin kaynağının halen görevde bir CHP Milletvekili olduğunu, o ismi Rahmi Turan’a söylediğini açıklamıştır. Talat Atilla kendisine bu yalanı, kumpası aktaran bir Milletvekili varsa o ismi açıklamalıdır. Rahmi Turan kendisine söylenen isim kimse o ismi açıklamalıdır. Bu akşam 139 CHP Milletvekili töhmet altında bırakılmıştır, CHP Genel Merkezi Talat Atilla’nın dava açmasını beklemeden bu kişi hakkında dava açmalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU