Şampiyonlar Ligi'nde Ansu Fati'nin gecesi

UEFA Şampiyonlar Ligi E, F, G ve H gruplarında son maçlar tamamlandı. Barcelona'da forma giyen Ansu Fati, Inter karşısında attığı golle takımına galibiyeti getirerek Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç futbolcu oldu

Fotoğraf: AP Photo

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H grupları oynanan 8 karşılaşmayla tamamlandı. 

E Grubu'nda mücadele eden son şampiyon Liverpool, deplasmanda karşılaştığı Avusturya ekibi Salzburg'u, 2-0 yenerek 13 puanla grubu lider tamamladı. 

 

Napoli-AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

İtalyan temsilcisi Napoli ise Belçika takımı Genk'i 4-0 mağlup ederek grubunu ikinci sırada bitirdi. Genk'te forma giyen kaleci Maarten Candevoordt, 17 yaş 287 günle Şampiyonlar Ligi tarihinin en genç kalecisi oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığı yarışında ikinci sırada bulunan Erling Haaland'ın takımı Salzburg, grup üçüncüsü olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

 

Ansu Fati - Reuters.JPG
Ansu Fati (ortada) / Fotoğraf: Reuters

 

Ansu Fati Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

F Grubu'nda Barcelona, deplasmanda karşılaştığı Inter'i 2-1 yenerek 14 puanla grubu zirvede tamamladı. Katalan ekibine galibiyeti getiren ikinci golü atan Ansu Fati, 17 yaş 40 günle bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atan en genç futbolcu oldu. 

 

BD-SP-Reuters.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Grubun diğer maçından Alman ekibi Borussia Dortmund, Slavia Prag'ı 2-1 mağlup etti. Inter'in Barcelona'ya yenilmesinin ardından ikinci sıraya yükselen Borussia Dortmund, son 16 turuna kalırken, Inter, UEfa Avrupa Ligi'ne kaldı. 

 

Ajax-AP Photo.jpg
Fotoğraf: AP Photo

 

Ajax'tan Devler Ligi'ne veda

H Grubu'nda 6. maçlar öncesi 10 puanla grup lideri olan Hollanda temsilcisi Ajax, sahasında İspanyol Valencia'ya 1-0 yenilerek hem grup liderliğini rakibine kaptırdı hem de turnuvadan elendi. Ajax, grup üçüncüsü olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 

 

Chelsea-Reuterss.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Grubun diğer karşılaşmasında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, milli futbolcular Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in takımı Lille'i konuk ettiği maçı 2-1 kazanarak son 16 turuna kaldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup aşaması bu akşam A, B, C ve D gruplarında oynanacak 8 maçla tamamlanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları şöyle:

E Grubu:

Napoli-Genk: 4-0
Salzburg-Liverpool: 0-2

F Grubu:

Borussia Dortmund-Slavia Prag: 2-1
Inter-Barcelona: 1-2

G Grubu:

Benfica-Zenit: 3-0
Lyon-Leipzig: 2-2

H Grubu: 

Chelsea-Lille: 2-1
Ajax-Valencia: 0-1

Bugünün programı:

A Grubu:

23:00 Paris Saint-Germain-Galatasaray
23:00 Club Brugge-Real Madrid

B Grubu:

23:00 Bayern Münih-Tottenham Hotspur
23:00 Olympiakos-Kızılyıldız

C Grubu:

20:55 Shakhtar Donetsk-Atalanta
20:55 Dinamo Zagreb-Manchester City

D Grubu: 

23:00 Atletico Madrid-Lokomotiv Moskova
23:00 Bayer Leverkusen-Juventus

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU