3 saat 15 dakikalık adliye süreci 3 haftada kitap oldu

Müjdat Gezen 24 Aralık'ta Metin Akpınar'la birlikte hakim karşısına çıktığı süreci yazdı. Kitap Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıktı

Metin Akpınar'la birlikte hakim karşısına çıkan Gezen adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı

Müjdat Gezen, Metin Akpınar ile birlikte 21 Aralık’ta katıldığı Halk TV’deki programda söylediği sözler gerekçe gösterilerek 24 Aralık 2018’de savcılığa ifade vermeye gitti. Mahkeme iki ismi de adli kontrol kararıyla serbest bıraktı. Sanatçı bu süreçte yaşadıklarını kitaplaştırdı. 
 


Kitap Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıktı. İlk basımı Ocak 2019. Adli süreç Aralık sonunda yaşanmıştı. 

Yayınevi kitabın tanıtımına yönelik Twitter paylaşımında “Müjdat Gezen, 58 yıllık arkadaşım dediği Metin Akpınar ile birlikte uğradıkları yargı işkencesiyle ilgili görüşlerini sıcağı sıcağına okurlarıyla paylaşıyor” ifadelerini kullandı. 

Yargılama süreci devam ederken basılan kitap Müjdat Gezen’in yargılanmasına neden olan konuşmasını atıfla “Haddini Bil!” ismini taşıyor. 

Kitabın üç hafta gibi bir sürede satışa sunulmasını eleştirenler de oldu. Hasan Kaçan da eleştirenler arasındaydı. Kaçan Twitter hesabına " Şaka sanmıştım. Tavuk bile yımırtayı bu kadar kısa sürede yımırtlamaz. Buldular 'okuyan kesim'i... Okutan okutana... 
Benim neyim eksik aha da yazdım... Yeni kitabımın adı "Mutfaktan çıkarkene lambayı açık unutmuşum" Xphezonte kağıda hobaral baskı. 1453 tl." yazdı. Ancak bu paylaşımı birkaç saat sonra sildi. 

Kırmızı Kedi Yayınevi sosyal medyada yer alan bu eleştirilere yönelik olarak Independent Türkçe'ye bilgilendirme yaptı. 

"Kitap geçen hafta teslim edildi. Süreç başlayınca süreci kaleme aldı Müjdat Bey, yaşadıkları, hissettikleri ve duruşunu. Geçen hafta gelir gelmez de hemen baskıya aldık."

Yayınevi bilgilendirme ile birlikte kitabın arka kapağının görselini de sosyal medya eleştirilerine yanıt olarak paylaştı. 

 


Kırmızı Kedi Yayınevi, Yılmaz Özdil’in Atatürk'ü anlatan ve özel baskısı 2 bin 500 liraya satılan "Mustafa Kemal" isimli kitabın da yayıncısı. 

DAHA FAZLA HABER OKU