Baba Say: Fazıl'ın barışçıl tavrı beni mutlu etti, Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır

Ahmet Say oğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konserinde ağırlamasının ardından gelen eleştirileri yanıtladı

Fazıl Say ile babası Ahmet Say

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fazıl Say konserine katılmasının yankıları sürüyor. Kamuoyu günlerdir Say'a destek olan ve tepki gösterenler arasında ikiye bölündü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet gazetesinin haberine göre Fazıl Say’ın müzik eleştirmenliği yapan babası Ahmet Say, oğluna destek çıkarak şu açıklamada bulundu:

"Her zaman barıştan yana olmuşumdur ve kim olursa olsun, barışı savunuyorsa ben ondan yanayım. Fazıl olduğu için değil. Tabii ki Fazıl'ın burada barışı savunması, barışçıl bir tutumda olması, barışçıl bir tavır sergilemesi beni mutlu ediyor. Ben ülkemizde durup dururken karşıtlığın, karşıt görüşte olmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır, kimse onu küçümseyemez. Türkiye ne kadar barışçıl bir atmosferde olursa insanlar o kadar rahat olur."

 

 

Çelik: Fazıl Say ile bir kere daha gurur duyduk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de partisinin MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısı sonrası konuştu. Fazıl Say’la gurur duyduklarını söyleyen Çelik, “Çok güzel bir konser oldu, sanatçımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz, hepimiz çok etkilendik. Dinamik bir seyircinin bulunduğu salonda, Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarımızın bulunduğu bir heyet bu konseri dinledi. Gerçekten çok güzel bir konserdi. Kara Toprak’tan İzmir Marşı’na, çeşitli batılı besteciler tarafından onların karakteristik uygulamalarına, tabii ki Truva Sonatı’na, son derece yorucu bir icra ortaya koyuldu. Dünya çapındaki değerimizle ilgili gururumuz artarak devam ediyor“ şeklinde konuştu.
 

 

Sözcü Çelik, Erdoğan ile Say arasındaki görüşmeye ilişkin ilginç bir detay da verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız kulise geçerek sohbette bulundu, önemli bir hatırlatma yaptı. Truva destanı hemen her yerde edebiyata sinmiş durumda. Cumhurbaşkanımız şu anektodu nakletti: "Yunanlılar'ın İzmir'e doğru geri çekilirken Yunan tarihçiler, Atatürk'ün "Truva'nın intikamını aldık" dendiği söylendi. Değerli tarihçimiz Murat Bardakçı'nın da bu konuda yazıları vardı. Cumhurbaşkanımızın bu Truva Savaşı ve Atatürk'ün bu benzetmesiyle birlikte aynı yaklaşımın hala sürdüğünü hatırlatması güzel bir benzetme oldu.''

DAHA FAZLA HABER OKU