Ahmet Hakan’ı darp eden sanıklarından 5’ine hapis, 2’sine beraat

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 5’ine 2 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Cezaları erteleyen mahkeme, 2 sanığın da beraatına hükmetti

Fotoğraf: AA

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun'un, Şişli'deki evinin önünde darp edilmesine ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi, olayın azmettiricisi Yahya Kemal Gezen ile Uğur Adıyaman, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Ahmet Şengüler'in, Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay 20'şer gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Hükmün açıklanması geri bırakıldı

5 sanığı, Hakan’ın şoförü Sari Demir'e yönelik ''kasten yaralama'' suçundan 6'şar ay, Cemal Ceyhun Kıral'a yönelik ''kasten yaralama'' suçundan da 4'er ay 15'er gün hapisle cezalandıran mahkeme, sanıkların geçmişteki halini dikkate alarak bir daha suç işlemekten çekinecekleri hususunda kanaat oluştuğundan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanıkları ''mala zarar verme'' suçundan da 3'er bin lira adli para cezasına çarptırdı. Sanık Ahmet Şengüler'e ayrıca ''hakaret'' suçundan da 3 bin 600 lira adli para cezası veren mahkeme, bu ceza hükmünün de açıklanmasını geri bıraktı.

Mahkeme, sanıklar Nezih Özbirinci ve Soner Arık'ın ''kasten yaralama'' suçundan beraatine hükmetti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU