Yunanistan Parlamentosu'nda sol ve radikal sağ arasında İslam tartışması

Yunan Parlamentosu'nda İslam konusunda radikal sol SYRIZA partisi ile aşırı milliyetçi Yunan Çözümü partisi arasında tartışma yaşandı

Fotoğraf: Kathimerini

Yunan Parlamentosu'nda ana muhalefet partisi radikal sol SYRIZA ile aşırı milliyetçi Yunan Çözümü partisi arasında İslam nedeniyle tartışma çıktı. 

Vergi yasa tasarısı tartışmaları esnasında, SYRIZA Partisi'nin eski Maliye Bakanı Efklidis Tsakalotos ile aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Genel Başkanı Kiryakos Velopulos arasında İslam konusunda tartışma yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SYRIZA iktidarı döneminde Maliye Bakanı olarak görev yapan Tsakalotos “Anayasamız din özgürlüğünü garanti altına alıyor ve İslam dinine mensup insanların olduğunu tanıyor” deyip sözlerini şöyle sürdürdü:

Bay Velopulos’un Bizim (Batı Trakya'daki Müslüman) azınlığımızı ve farklı dine insanları hedef alan açıklamalarını aşırı faşistçe ve ırkçı bulduğumu belirtirim.

Tsakalotos bu sözleri üzerine aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Genel Başkanı Kiryakos Velopulos yeniden söz alarak ilk yaptığı açıklamaları aynen tekrarladı ve şu sözleri söyledi:

Altı yaşındaki kızların sünnet edilmesini siz kabul ediyor musunuz bay Tsakalotos? İslam’ın eşcinseller hakkında ne dediğini biliyor musunuz? Onları beşinci kattan aşağıya atıyorlar. Ben burkaya ve kadın sünnetine karşıyım. İnsanların beşinci kattan atılmasına katılmıyorum, ben gaddar değilim. O yüzden hiçbir sözümü de geri almıyorum.

 

Independent Türkçe, Azınlıkça

DAHA FAZLA HABER OKU