CHP’li heyet, Demirtaş’ı ziyaret edecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekillerinden oluşan bir heyet, sağlık sorunları yaşayan Selahattin Demirtaş’ı ziyarete gidiyor

Selahattin Demirtaş / Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir heyet, Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Antep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’den oluşan CHP Heyeti, yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı hastaneye sevk edilerek kontrolleri gerçekliştirildikten sonra cezaevine nakledilen Demirtaş’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP’li heyette yer alan Emre, Independent Türkçe'ye bugün öğlen saatlerinde Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret edeceklerini söyledi.

Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerini ileteceklerini söyleyen Emre, sağlık durumu hakkında da bilgi alacakklarını vurguladı. 

Selahattin Demirtaş’ın kız kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Bu mesajıan sosyal medyada yayılması üzerine Selahattin Demirtaş, hastaneye sevk edilmiş ve gerekli sağlık kontrolünde geçirilmişti. 

Trakya Üniversitesi Hastanesi, Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklamada şunları kaydetmişti:

02.12.2019 günü saat 17:20 civarında hastanemize getirilen "Selahattin Demirtaş" isimli hastanın şikayetleri doğrultusunda Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları ile konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir.

Selahattin Demirtaş ise yaptığı açıklamada, "Halkımız bilsin böyle bir hastalığım var" demişti

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU