Kurtarma ekipleri Uludağ’da kaybolan iki dağcı için seferber oldu

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki dağcı için arama çalışması başlatıldı

Fotoğraf: İHA

İstanbul'dan Bursa'ya gelen Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37), dün akşam araçlarını Uludağ Jandarma Karakolu'nun yanına park ederek zirveye doğru yürümeye başladı. İki arkadaş, bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kayboldu.

AW870735_02.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Alpaslan ve Sarp'a telefonla ulaşamayan aileleri, durumu jandarmaya bildirdi.

efe sarp.jpg
Uludağ'da kaybolan Efe Sarp / Fotoğraf: İHA

 

Kar kalınlığının 15 santimetre, hava sıcaklığının eksi 3 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da sisin basmasıyla yönlerini kaybeden dağcı için bölgede kurtarma çalışması başlatıldı.

mert alparslan.jpg
Uludağ'da kaybolan Mert Alparslan / Fotoğraf: İHA 

 

Dün gece hava şartlları nedeniyle ara verilen çalışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı. İstanbul'da bir otomobil firmasında çalıştıkları öğrenilen iki dağcıyı bulabilmek için çok sayıda arama kurtarma ekibi Uludağ'ın her bölgesinden zirveye doğru yürüyüşe geçti.

İki gündür süren yağış nedeniyle kar altında olan dağda sürdürülen çalışmalara, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve AKUT Arama Kurtarma Derneği ekipleri katılıyor.

Göller bölgesine doğru aranıyor

Bursa Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İhbar üzerine valiliğimiz tarafından AFAD, jandarma ve sivil kurtarma ekipleri olay mahalline yönlendirilmiş olup dün geceden itibaren Uludağ ve Alaçam bölgesinden, Uludağ göller bölgesine doğru arama çalışmaları yapılmaya başlanmış ve çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir" denildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU