Alevi örgütleri İstanbul'da buluşuyor

7 Alevi örgütü, Garip Dede Dergahı'nda bir araya gelecek

Fotoğraf: AA / Arşiv

Alevi örgütleri, “Yolda birlik, mücadelede birlik” sloganıyla 16 Kasım saat 14.00’de İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Dergahı’nda bir araya gelecek.

Buluşmaya, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Demokratik Alevi Derneği katılıyor.

Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ikinci başkanı Mehmet Ali Çankaya buluşma amaçlarını Mezapotamya Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Avrupa'daki Aleviler saldırılarla karşılaşıyor

Çankaya, hem Türkiye hem de Avrupa’daki Alevilerin son 4 yılda saldırılarla karşı karşıya olduklarını iddia etti.

“Yapılan saldırılara karşı birlik olmamız lazım" diyen Çankaya, "Yapacağımız buluşmada birlik mesajı vereceğiz. Alevilik vardır ve haktır diyeceğiz. Yine saldırılar karşısında neler yapabiliriz, nasıl mücadele edebiliriz bunları tartışacağız” ifadelerini kullandı.

"Türkiye ve Avrupa'daki Aleviler yan yana gelemiyor"

Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ise Türkiye ve Avrupa’daki Aleviler olarak yan yana gelme noktasında ciddi sorunlar yaşandığını dile getirdi.

Fırat, “Herkesin el ele tutuşması gerekir. 16 Kasım’daki buluşmalarında bütün sorunları tartışacağız. Bu toprağa ekilen bir tohum olacaktır. Arkasının da geleceğini düşünüyorum. Çok olmak önemli değil, ilkeli olmak önemlidir” dedi. Fırat ayrıca, “16 Kasım’da Garip Dede Dergahı’nda yapacağımız etkinliğe herkesin katılmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

 

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU