Belediyeler, şirketler ve kulüplerden 10 Kasım videoları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81’inci ölüm yıl dönümünde sokak ve meydanları dolduran anmalar, online ortamda da geniş yer etti

Koç Holding'in 10 Kasım için hazırladığı videodan bir kare

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümünde, Anıtkabir ve Dolmabahçe Sarayı başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında anılıyor. 

Sokak ve meydanları dolduran anmalar, online ortamda da geniş yer etti. 

Belediyeler, spor kulüpleri ve şirketler, Büyük Önder’e minnetlerini göstermek için birçok video hazırladı. 

Bunlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ve Başkan Ekrem İmamoğlu’nun şiir okuduğu videoydu. 

“Bandırma’nın güvertesinde başın dik için umut dolu ayrıldığın bu şehir sana hasret. Yıllar sonra döndüğünde seni aşkla kucaklayan bu şehir sana hasret” dizeleriyle başlayan video “#İstanbulSanaHasret bize emanet” ifadeleriyle paylaşıldı. 
 


Saat dokuzu beş geçe gencinden yaşlısına pamuk toplayan çiftçiden otobüs şoförüne kadar herkesin saygı duruşuna geçtiği görüntülere yer veren Adana Büyükşehir Belediyesi’nin videosu ise “Adana, bir ‘adama’ aşıktır” başlığıyla paylaşıldı. 
 


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Bu topraklarda zaman, o an durur; bağımsızlık ve hürriyet sevdalısı bir milletin saygı "duruşu" ile” diyerek paylaştığı video ise şu şekilde: 
 


İzmir Büyükşehir Belediyesi de Başkan Tunç Soyer’in seslendirdiği videoyu paylaştı: 
 


Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan 90 yaşındaki sinema oyuncusu Altan Karındaş ve 95 yaşındaki opera sanatçısı Mithat Demokan, hastalıklarına rağmen 1 dakikalık kısa Atatürk filminde rol aldı. 
 


Koç Holding’in #YolumSesnin hashtagiyle paylaştığı videoda ilkokul öğrencisi Hasan’ın 10 Kasım anması için gösterdiği “Atatürk olma” çabası senaryo ediliyor. 1 milyona yakın görüntülenen video şu şekilde: 
 


Şirketlerin paylaştığı videolar arasında en fazla izlenenlerden biri de Kiğılı’nınki oldu. 

“Benim ellerim titrerdi… Ateşten gömlek giymiş birine başka bir gömlek nasıl dikebilirsin ki?” sözleriyle başlayan video, terzi, kumaş ve ayakkabı ustalarına yer veriyor. 
 


#SeniSevdiğimdendir hashtagini kullanan Sabancı Holding ise sanatçı Birsen Tezer’in “Balıkesir” adlı şarkısının “Seni sevdiğimdendir gelirim ben bu yere; Ayaklarım basmaz yere görürüm önümü; Ararım sinmiş köşelerde ben dünümü; Dağlar bilmez, bağlar bilir; Orman bilmez, başçeşme bilir; Dağlar bilmez, dostlar bilir; Eller bilmez, başçeşme bilir” sözlerini paylaştı: 
 


Atatürk’ün emriyle 1935’te kurulan Şişecam ise 10 Kasım 1938’e ait bir canlandırma ile yayınladığı videosunda “#TarifeSığmaz bir özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 


Online alışveriş sitesi Gitttigidiyor ise “Karlı dağları, uçsuz bucaksız ovaları, bitmeyen yolları, en dalgalı denizleri, umutla bakan gözleri, sokakları, şehirleri… Memleketin her karışını gördük, olmadığın yer görmedik”sözlerinin yer aldığı şu videoyu hazırladı:
 


Dönemin dünya liderlerinin Atatürk’ün ölümünün ardından söylediği sözleri derleyen Samsung Türkiye, Atatürk’ün sevdiği “Selanik Türküsü”nü paylaştı. 
 


Türk Hava Yolları, “Koca gökyüzünü gezdik de, böyle güzel mavi görmedik” sloganı, Pegasus ise “Sen bu ülkenin her yerindesin, sen bu ülkesin” ifadesiyle Atatürk’e minnetlerini paylaştı. 
 

 


Üç büyük futbol kulübü de 10 Kasım’ı unutmadı. 

9 Kasım’da 4 bin kişiyle Anıtkabir’i ziyaret eden Fenerbahçe, “Gözlerinden emanet bu aşılamaz sınırla, bu mavi gök, bu engin deniz. Gözlerinden emanet bu şanlı bayrak, bu sonsuz yemin. Sonsuza dek bekçisiyiz” dizelerini şu görüntülerle paylaştı. 
 


Galatasaray ise #FikirlerinRehberimiz hashtagiyle paylaştığı videosunda farklı dallardaki sporcularına ve çalışanlarına yer verdi. 
 


Logosunu karartan Beşiktaş ise “Kalmasın gözlerin arkada, Beşiktaş'ın hep senin yolunda” sloganıyla şu paylaşımı yaptı: 
 



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU