Elon Musk, Twitter hesabını yine kapatıyor: Reddit daha güzel

Ünlü girişimci Twitter paylaşımları yüzünden birçok kez başını derde soktu

Elon Musk, sosyal medyada "teamtrees" etiketiyle başlatılan ağaç dikme kampanyasına Twitter'dan destek vermiş ve 1 milyon dolar bağışlamıştı (AFP)

Elon Musk resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal medya platformunun yararını sorguladı.

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Musk cuma günü, “Twitter’ın ne yararı var, emin değilim” diye yazdı. Bunun ardından attığı diğer tweet’te Reddit’in hala daha iyi göründüğünü söyleyen ABD’li girişimci, “çevrimdışı” olacağını açıkladı.

 

 

Öte yandan bu, Musk’ın Twitter hesabını kapatma kararı aldığı ilk olay değil. Girişimci haziran ayında attığı bir tweet'le ilgili tepki çekmesinin ardından da hesabını kapatmıştı. Söz konusu olayda Musk, Nier:Automata adlı rol oyunundaki bir karakterin yer aldığı bir çizim paylaşmış ve çizerin ismini vermişti. Tepkilerin ardından hatasını kabul eden Musk, sanatçıların isimlerinin paylaşılmasının “amaca zarar verdiğini” söylemişti.

Ünlü girişimci geçen yıl ve sonrasındaki süreçte de yine Twitter hesabından Tesla ürünleri ve hisseleri hakkında "yanıltıcı" olduğu iddia edilen bilgiler vermiş ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’yla (SEC) mahkemelik olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki hafta önce de “Birkaç günlüğüne çevrimdışı olacağım” diyen Tesla CEO’su, attığı tweetler yüzünden daha birçok kez başını derde sokmuştu. Bunlardan muhtemelen en büyüğü, 12 çocuğun Tayland’daki bir mağarada mahsur kaldığı olayda yaptığı paylaşımdı.

Söz konusu paylaşımında, çocukların mağaradan kurtulmasına yardım eden İngiliz dalgıç Vernon Unsworth için “pedofil (pedoguy)” diyen Musk, daha sonra paylaşımı silerek Vernon Unsworth'tan özür dilemişti. Ancak Unsworth, Musk'a dava açarak en az 75 bin dolar tazminat istemişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU