Polis kadınları baskında ele geçmiş silah gibi sergiledi

Şişli Emniyet Müdürlüğü göz altına alınan kadınların fotoğraflarını basına servis etti. Hem polisin bu uygulaması hem de bazı gazetelerin uygulamayı hiç sorgulamadan haberi yayınlaması tartışma yarattı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce ilçedeki gece kulüplerine düzenlenen baskınlarda konsomatrislik yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu 35 kadın ile 50 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun ardından Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kadınların suç aletleriyle birlikte fotoğrafı çekildi ve bu fotoğraflar Emniyet Müdürlüğü'nün internet sayfasından yayınladı.

 

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü yazılı bir afişin önünde, operasyonda el konulan paralar, silah ve telefonlarla aynı karede yer alan kadınların fotoğrafı bazı gazeteler tarafından yayınlandı.

Hem polisin uygulamasına hem de bazı gazetelerin bu fotoğrafları kullanmasına çok sayıda tepki geldi. Hukukçular, hukuğun ‘Suçu ispat edilinceye dek herkes masumdur’ ilkesinden hareketle, gözaltına alınan kadınların teşhir edilmesine itiraz etti.
Bazı hukukçular ise Anayasanın ‘kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan muameleye tâbi tutulamaz” hükmünü düzenleyen 17. maddesine atıf yaptı.

Uygulamaya sosyal medyada da tepki vardı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU