Jack Nicholson The Shining'in efsane sahnesine böyle hazırlanmış

"Heeeere's Johnny!"

Jack Nicholson'ın The Shining'deki "Here's Johnny!" repliğiyle akıllara kazınan ünlü balta sahnesi; devam filmi Doctor Sleep'in vizyon tarihi yaklaşırken internette yeniden paylaşılmaya başladı .

Stanley Kubrick'in 1980'de Stephen King'in romanından uyarladığı filmde Jack Torrance karakterini canlandıran Nicholson'ın oyunculuğu, aktörün en iyi performanslarından biri olarak düşünülüyor.

Video kaydında aktör, Overlook otelinin hayaletleri tarafından eşi Wendy (Shelley Duvall) ve oğlu Danny'i (Danny Lloyd) öldürmeye ikna edilen Torance karakterine girmeye çalışıyor.

Görüntülerde Nicholson elindeki baltayla hoplayıp zıplarken ve "baltalı katil" diye bağırırken görülüyor. Nicholson, Shelley Duvall'ı tamamen görmezden geliyor.

Aktör o anlardan sonra, sinema tarihindeki en ünlü repliklerden sayılan “Here's Johnny!” sözünü doğaçlamayla söylemişti . Bu replik, Johnny Carson'ın sunduğu The Tonight Show'un açılışına referans veriyordu.

 

 

İlginç biçimde, Kubrick aslında bu sahneyi sahte bir kapıyla çekmeyi düşünüyordu ama (zamanında itfaiye şefi olarak eğitilen) Nicholson, sahte kapıyı çok hızlı devirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klasik korku filminde Nicholson'un kullandığı balta, kısa süre önce Londra'daki müzayedede 170 bin sterline (yaklaşık 1 milyon TL) satılmıştıı.

King'in Medyum adlı romanının devamı olarak kaleme aldığı Doctor Sleep adlı eserinden sinema uyarlanan yeni filmin başrolündeki Ewan McGregor, Danny'nin büyümüş halini canlandırıyor.

Lanetli Tepe (House on Haunted Hill) filminin yaratıcısı Mike Flanagan'ın yönettiği yeni uyarlama Birleşik Krallık sinemalarında 31 Ekim 2019'da vizyona girecek. (Türkiye'deki sinemaseverlerinse 22 Kasım'ı beklemesi gerekecek -çn.)

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU