KKP Genel Başkanı gözaltına alındı… HDP Eş Genel Başkanları gözaltıya tepki gösterdi

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Diyarbakır’da gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanları, Çiftyürek’in serbest bırakılmasını istedi

Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek gözaltına alındı / Fotoğraf: KKP Basın Birimi

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, bu sabah 05.00'da Diyarbakır’daki evine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alındı. Evde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Çiftyürek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KKP lideri Çiftyürek’in kuzey Suriye’ye yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

KKP sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Genel Başkanımız Sinan Çiftyürek sabah 5 civarlarında evinde gözaltına alınmıştır. Genel başkanımızı derhal serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

HDP Eş Genel Başkanları: Çiftyürek derhal serbest bırakılmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı operasyon sonrasında başlatılan gözaltı ve tutuklama operasyonlara dair yazılı açıklama yaptı.

“Kürt halkının iradesini kıramayacaksınız” başlığıyla yayımlanan açıklamada, “9 Ekim’den bugüne kadar savaş karşıtı yüzlerce kişi gözaltına alınmış, onlarca kişi tutuklanmıştır. Belediye eşbaşkanlarımız, kriz merkezlerimiz, savaş mağdurlarına el uzatmaya çalışan gönüllü yardım organizasyonlarımız bu saldırının hedefindedir” denildi.

67 yaşındaki Çiftyürek’in böbrek nakli yaptırdığını ve bu yüzden tedavi gördüğü belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Bu gözaltı da, siyasi çizgisi ne olursa olsun hak ve özgürlük talep eden bütün Kürtlere yönelik bir saldırı zihniyetinin olduğunun açık ve somut kanıtıdır. Kürt halkının meşru ve demokratik taleplerini dile getiren Sinan Çiftyürek başta olmak üzere, evrensel bir hak olan barış talebini dillendirenler derhal serbest bırakılmalıdır.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU