İmamoğlu: Taksim Meydanını halka soracağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Özellikle Taksim Meydanı halka sorulacak, onların önerilerini alacağız. Önümüzdeki yaza başlayacağız inşaatına

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki önemli meydanların çevre düzenlemesi ile ilgili konuştu. 

İmamoğlu, altı meydanda çalışmaların devam ettiğini söyledi, özellikle son yıllardan beton zemin görüntüsü ile tartışma konusu olan Taksim Meydanı'na yoğunluk verildiğini söyledi:

Önemli 6 meydanda çalışmamız devam ediyor. Özellikle Taksim Meydanı halka sorulacak, onların önerilerini alacağız. Önümüzdeki yaza başlayacağız inşaatına.

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının durumu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

4 Ekim'de düzenlenen ihalede Okçular Vakfı'nın eski müdürüne ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi ve İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş'den oluşan konsorsiyum sona kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taraflar pazarlık için davet beklerken İmamoğlu, ihale gündeme geldiğinden itibaren yaşanan sürece sert tepki göstererek “Süreç; idari yozlaşma, şüphe ve şaibe barındırıyor” dedi.

İhalenin teknik şartnamesindeki 20 milyon liralık dijital ekipman şartının  Türkiye'de ancak bir iki kurumun karşılayabilecek durumda olduğunu söyleyen İmamoğlu şu yorumu yaptı: 

İhaleye onlar KDV dahil, biz KDV hariç ekipmanımızla katıldık. Partnerleri kim? Kendi olmadığı net. Görünmeyen ortağı kim? Daha da acısı 2-3 sene önce İBB'de 3 bin lira maaş ile çalışan bir kişinin kurduğu, sermayesi 10 bin TL  olan bir şirket geliyor aylık 300 bin TL  teklif veriyor. Şartnameye uygun bir teknik ekipmanı da yok. Ne olduğu belli olmayan bir kişiye ve kuruma Türkiye'nin tarihsel iki yapısını teslim edecek bir şekilde hareket görüyoruz.

İmamoğlu 4 Ekim'de yaptığı açıklamada "Kamunun en değerli noktasının, yine kamunun olması için gerekeni yapacağız. Buraları, 16 milyon insana hizmet edecek hale getirmek için çalışacağız. Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkınındır" diye konuşmuştu.

"İsraf bilançosunu yıl sonunda açıklayacağım"

İmamoğlu, İstanbul'da israfın takipçisi olduğunu söyledi.

Görevdeki altınca ayını doldurduğu aralık ayının sonunda bir israf tablosu açıklayacaklarını duyurdu: 

Engellediğimiz israf tablosunu ve ortaya koyduğumuz tasarruf politikalarını İstanbul ile paylaşacağız.

 

Independent Türkçe, Sözcü gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU