Call of Duty Mobile tüm zamanların indirme rekorunu kırdı

Activision'ın ücretsiz oynanabilen aksiyon oyunu, 7 günde yüz milyondan fazla indirildi

Oyun, ekimin başında piyasaya çıktığından beri yüz milyondan fazla kez indirildi (Tencent)

Call of Duty Mobile, çıkışının ilk haftasında yüz milyondan fazla indirmeye ulaşarak tüm zamanların en popüler mobil oyunu oldu.

Pazar araştırması firması Sensor Tower'ın paylaştığı verilere göre oyun, ilk haftasında 90 milyon indirmeye ulaşan Mario Kart Tour'un rekorunu kırdı.

PUBG Mobile ve Fortnite gibi diğer popüler mobil oyunlar, ilk 7 gününde sırasıyla 28 milyon ve 22.5 milyon gibi mütevazı indirme rakamlarına ulaşmıştı.

Oyuna büyük ölçüde iOS'tan erişim sağlandı: iPhone kullanıcıları Activision'un ücretsiz oynanabilen aksiyon oyununu 57 milyon kez indirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çıktığı 1 Ekim'i takip eden üç günde oyun, yüzden fazla ülkenin favori iOS uygulamaları listesinde en üst sıraya yükseldi.

Activision Başkanı Rob Kostich, oyunun popülaritesini "inanılmaz" diye niteledi ve "Daha yeni başladık" diye konuştu.

Sensor Tower'ın verileri Call of Duty Mobile'ın elde ettiği geliri de ortaya çıkardı: Her indirme, oyun içi satın alımlar aracılığıyla kişi başı yaklaşık 0,17 dolar (yaklaşık 1 lira) kazandırdı.

Sensor Tower'ın blog yazısında şu ifadeler kullanıldı:

Apple'ın uygulama mağazası, 9,1 milyon dolarla (yaklaşık 53 milyon TL) toplam gelirin yüzde 53'ünü sağladı; Android kullanıcıları da 8,3 milyon dolar (yaklaşık 49 milyon TL) harcadı. Bu da gelirin yüzde 47'sine denk geliyor. ABD açık arayla oyunun en büyük gelir kapısı oldu. Amerikalı oyuncular 7,6 milyon dolar (yaklaşık 45 milyon TL) harcadı. Bu rakam toplam gelirin yüzde 43'üne tekabül ediyor.

Öte yandan, oyunun muazzam popülaritesi, bazı kullanıcılar için sorun yarattı. Bu kişiler, uzun indirme süreleri ve oyunun yüklenememesi gibi durumlardan oyuncu sayısının fazla olmasını sorumlu tuttu.

Bir kullanıcı, “Sanırım başlangıç ekranında dondu. Oyun yüklenmiyor. Yükleme ekranında takıldı kaldı" diye yazdı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU