Göbeklitepe’de gençlere “gitar” esintisi

12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe Ören Yeri’nde liseli öğrenciler, köy çocukları için müzik dinletisi düzenledi

Göbeklitepe'de öğrenciler müzik ziyafeti çekti

2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle dünyada "tarihin sıfır noktası" olarak kabul gören ve yaklaşık altı ay önce UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren bölgenin tanıtımına ilişkin etkinlikler artırıldı.

Şanlıurfa Müze Müdürlüğü de bu kapsamda ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesi ve Örencik Bakır Kaçar Ortaokulu ile birlikte "Göbeklitepe'de Gitar Esintisi" programı düzenledi. 

Göbeklitepe Amfi Tiyatro'da gerçekleşen etkinlikte, liseli gençler, gitar eşliğinde seslendirdikleri parçalarla ortaokul öğrencilerine keyifli anlar yaşattı.

 Göbektitepe'yi sadece dışarıdan gelenlere değil, bölge halkına da tanıtmak için çalıştıklarını belirten Müze Müdürü Celal Uludağ, şöyle konuştu:

 
"Bu etkinlikte amacımız özellikle Göbeklitepe'nin önemini bölgede eğitim gören öğrencilere daha iyi anlatmak. Ayrıca ören yerinin tanıtımına katkı sağlamayı hedefledik. Bu tür çalışmalar UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin bölge halkı tarafından benimsenerek sahiplenilmesi ve korunarak gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir." 

DAHA FAZLA HABER OKU