Mısır istihbaratının tepesinden Gazze mesaisi

El-Fetih ile Hamas arasındaki “Kahire Anlaşması”nın uygulanmaması ve iki örgüt arasında tekrar gerginlik yaşanması üzerine Mısır istihbaratının en üst düzey yöneticisi Eymen Bedii Gazze’ye gitti. Bedii Hamas Siyasi Ofisi Başkanı Heniyye ile de görüştü

1

Mısır İstihbaratı Başkanvekili Bedii, Hamas Siyasi Ofisi Başkanı Heniyye ile de görüştü

Filistin’in en büyük iki örgütü El-Fetih ve Hamas arasındaki barış görüşmelerinin tıkanması ve iki örgüt arasında zaman zaman gerginlikler yaşanması üzerine “arabulucu” Mısır devreye girdi. 

Mısır İstihbaratı Başkanvekili Eymen Bedii ve Mısır istihbaratının Filistin masası şefi Ahmed Abdulhalı dün Erez Sınır Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye gitti. 

İki örgütü tekrar görüşme masasına getirebilmek için ikna etme çabalarını hızlandıran Mısır heyeti, Hamas, El-Fetih, İslami Cihad ve Demokratik Cephe temsilcileriyle de görüştü. Görüşmede, Gazze’yi dünyaya bağlayan Refah Sınır Kapısı’ndaki sorunlar da ele alındı. 

Mısırlı heyet Hamas Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Heniyye ile de görüştü. Görüşmeye Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar da katıldı.

Geçtiğimiz yıl El-Fetih ile Hamas arasında Kahire’de uzlaşı anlaşması imzalanmış ve Filistin’in siyasi bölünmüşlüğünün sona ermesi kararlaştırılmıştı. Ancak bu hiçbir zaman gerçekleştirilemedi. 

El-Fetih merkezli Filistin Yönetimi, geçtiğimiz hafta Hamas'ın anlaşmaya uymadığını gerekçe göstererek Refah Sınır Kapısı'ndaki personelini geri çekmişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU