Şeytan Marka Giyer 2, ilk filme muazzam bir fark atma yolunda

Merakla beklenen devam filminin bu hafta sonu 75 milyon ila 100 milyon dolar hasılat yapması öngörülüyor

Meryl Streep ve Anne Hathaway, Şeytan Marka Giyer 2'de rollerini yeniden canlandırıyor (20th Century Studios)

Perşembe gecesi yapılan ön gösterimlerde şimdiden 10 milyon dolar kazanan Şeytan Marka Giyer 2'nin (The Devil Wears Prada 2) hafta sonu 75 milyon doların üzerinde hasılat yapması bekleniyor.

Bu etkileyici gişe performansı, merakla beklenen devam yapımının 2006 yapımı ilk filmi kolaylıkla geçeceğini gösteriyor.

İlk Şeytan Marka Giyer filmi açılış hafta sonunda 27,5 milyon dolar kazanmış ve ardından ABD içinde 124 milyon doların üzerinde, dünya çapında ise 326 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna karşılık Variety'nin haberine göre bazı tahminler, devam filminin sadece açılış hafta sonu hasılatında 100 milyon dolara ulaşabileceğine işaret ediyor.

Şeytan Marka Giyer 2, bu rakamla yılın en yüksek hasılat yapan filmleri arasına girer. Süper Mario Galaksi Filmi (Super Mario Galaxy Movie), 131 milyon doların üzerinde hasılatla yılın en yüksek hafta sonu açılışı rekorunu kırmıştı. Michael Jackson'ın biyografik filmi Michael, 97 milyon dolarlık hasılatla açılış yaparken, Project Hail Mary ise ilk hafta sonu ABD içinde 80 milyon dolara ulaşmıştı.

Uluslararası gişelerde de iyi bir performans sergileyen Şeytan Marka Giyer 2, dünya çapında toplam 50 milyon dolardan fazla hasılatı şimdiden elde etti.

Meryl Streep'in moda editörü Miranda Priestly rolüne geri döndüğü filmde orijinal kadrodan Anne Hathaway, Emily Blunt ve Stanley Tucci de yer alıyor.

Lauren Weisberger'ın 2003 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan ilk film, Hathaway'in canlandırdığı gazeteci adayı Andy Sachs'in, New York'un önde gelen bir moda dergisinde ikinci asistan olarak işe alınmasını ancak talepkar editörü tarafından kötü muameleye maruz kalmasını anlatıyordu.

Devam filmi eleştirmenler tarafından olumlu karşılanırken The Independent'tan Clarisse Loughrey 4 yıldız verdiği incelemesinde şöyle yazıyor: 

Direnişe hoş geldin, Miranda Priestly. 2006 yapımı moda hiciv filmi Şeytan Marka Giyer'in en sadık hayranları bile eserin beyazperdeye dönüşünden pek bir şey beklemiyordu: elbette 'gök mavisi kazak' referansı, soluk ışıklandırma ve bol bol abartılı ürün yerleştirme.

Ne yazık ki bunların hepsi Şeytan Marka Giyer 2'de var; araya sızmış tüm diyet kola kutularıyla hiperkapitalist bir 'Ali Nerede?' oyununa hazır olun. Yine de devam filmi, sanki birdenbire ortaya çıkarak çağdaş gazeteciliğin durumu hakkında çizilmiş belki de en keskin ve kararlı portreyi sunuyor.

Filmin coşkulu doruk noktasında Meryl Streep'in canlandırdığı, Runway dergisinin otoriter yöneticisi Miranda, X ışını gibi bakışlarını şişme yelek giymiş bir yatırımcıya (BJ Novak) dikiyor ve yapay zekanın medya alanına yayılmasına ateş püskürerek bunu 'insan başarısına' hakaret olarak değerlendiriyor. Bu tam olarak Başkanın Tüm Adamları (All the President's Men) sayılmaz ama vahim bir durumdayız ve bu film işimizi görür.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU