Bahçeli: CHP-HDP ilişkisinin incelenmesi için komisyon kuruldu

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için mahkeme yolunun açık olduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) eleştirdiği bir basın açıklaması yayınladı. 

“CHP’nin şu anda takip ettiği siyaset Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır" diyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Dokunulmazlığının kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, CHP ve HDP ilişkilerinin incelenmesi için bir komisyon oluşturulduğunu söyledi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı’nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı’nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla şu değerli isimlerden teşekkül eden bir komisyon görevlendirilmiştir.


Komisyonda İstanbul Milletvekilleri ve Parti Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu yer alacak. 

CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında “Anayasa hazırlık masaları, kirli bağlantılar, Türkiye muhaliflerini umutlandıran sinsi ve gizli pazarlıklar” olduğunu savunan Bahçeli, “CHP’nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür” dedi. 

CHP’nin takip ettiği siyasetin Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatıştığını ifade eden MHP lideri, “Bu nedenle CHP vatana ve millete alenen karşı tavırdadır” dedi. 

MHP Genel Başkanı, “CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır” ifadelerini kullandı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve parti sözcülerinin siyasi eylem ve sözlerinin suç teşkil ettiğini savunan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni görmezden gelenler, spekülasyondan geçinenler, fitne ve fesada bel bağlayanlar sonunda mutlaka pişman olacaklardır” diye konuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU