Enerji Bakanı Bayraktar, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez ile görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti.
Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Sayın Humberto Lopez ve beraberindeki heyeti Bakanlığımızda kabul ettik. Görüşmemizde yenilenebilir enerji hedeflerimiz doğrultusunda iletim altyapısına yapacağımız yatırımlar ile bu yıl ev sahipliği yapacağımız COP31 çerçevesinde birlikte yürütebileceğimiz çalışmaları değerlendirdik. Enerji arz güvenliğimizi güçlendiren, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizle uyumlu projeler için uluslararası finans kuruluşlarıyla yürüttüğümüz yapıcı ve sonuç odaklı iş birliğini sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.
Nijerya Savunma Bakanı Musa'dan TUSAŞ'a ziyaret
Nijerya Savunma Bakanı General Christopher Gwabin Musa ve beraberindeki heyet, Türk Havacılık Uzay Sanayii'yi (TUSAŞ) ziyaret etti.
TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Nijerya Savunma Bakanı Sayın General Christopher Gwabin Musa, Nijerya Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Mareşali Sayın Sunday Kelvin Aneke ve beraberindeki heyeti, Savunma Sanayii Başkanımız Sayın Haluk Görgün eşliğinde şirketimizde misafir ettik. Ziyaret kapsamında şirketimizin faaliyet alanları, devam eden projeler ve potansiyel iş birliği başlıkları üzerine görüşme gerçekleştirdik." denildi.
Bakan Göktaş, Nijeryalı mevkidaşı Imaan Sulaıman ile bir araya geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Nijerya Kadın İşleri ve Sosyal Kalkınma Bakanı Imaan Sulaiman-Ibrahim ile ikili görüşme gerçekleştirdi.
Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Görüşmemizde, Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuzun küresel yansımalarını ve aileyi merkeze alan sosyal politikalarımız doğrultusunda atabileceğimiz ortak adımları değerlendirdik. Bu kapsamda, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planımızı doğrudan uygulayan Nijerya ile gerçekleştireceğimiz iş birliklerini son derece kıymetli buluyoruz. Sadece ülkemiz için değil, tüm dünya aileleri için daha huzurlu bir gelecek inşa etmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Rusya-Ukrayna savaşında ölü, yaralı ve kayıp asker sayısının 2 milyona ulaşabileceği iddia edildi
CSIS adlı düşünce kuruluşunun raporunda, Rusya ile Ukrayna arasında yaklaşık 4 yıldır süren savaşta her iki taraftan ölü, yaralı ve kayıp asker sayısının bu yıl bahara kadar 2 milyona ulaşabileceği savunuldu.
CSIS tarafından yayımlanan "Rusya'nın Ukrayna'daki Yıpratma Savaşı" başlıklı raporunda, Moskova'nın askeri ilerlemesine rağmen sahada "ağır bedeller ödediği" belirtildi.
Raporda, Şubat 2022'den bu yana Rus ordusunun ölü, yaralı ve kayıp olmak üzere sahada 1,2 milyon personel kaybı yaşadığı, bunların yaklaşık 325 bininin hayatını kaybettiği aktarıldı.
Bu rakamın, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana herhangi bir büyük gücün bir savaşta verdiği en yüksek kayıplar arasında yer aldığı vurgulandı.
Ukrayna tarafında ise ölü, yaralı ve kayıp sayısının 500 bin ile 600 bin arasında olduğu ifade edilen raporda, can kaybının da 100 bin ile 140 bin arasında değiştiğinin tahmin edildiği aktarıldı.
Raporda, mevcut çatışma temposunun sürmesi halinde, her iki taraftan ölü, yaralı ve kayıp asker sayısının bu yıl bahara kadar 2 milyona ulaşabileceği savunuldu.
Rusya'nın sahadaki ilerlemesinin "son derece sınırlı kaldığı" ifade edilen raporda, Rus birliklerinin son dönemdeki ilerleme hızının günde ortalama 15 ila 70 metre arasında olduğu belirtildi.
Bunun son yüzyıldaki büyük askeri harekatlar arasında en yavaş ilerleme oranlarından biri olduğu kaydedildi.
Çalışmada ayrıca, savaşın Rus ekonomisi üzerindeki baskısının giderek arttığına işaret edildi.
New York Belediye Başkanı Mamdani, kentin zenginlerinden alınan vergilerin artırılmasını savundu
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, 12 milyar dolarlık bütçe açığını kapatmaya yardımcı olmak için kentin en zengin kesiminin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini ifade etti.
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, CNBC televizyonuna verdiği röportajda, önceki belediye yönetiminin kendilerine 12 milyar dolarlık bir bütçe açığı bıraktığını aktardı.
Söz konusu açığın New York'ta "Büyük Durgunluk" döneminde görülenden bile daha büyük ölçekte olduğuna dikkati çeken Mamdani, bunun kötü mali yönetimden, bütçenin dürüst şekilde hazırlanmasını ve New Yorklulara karşı açık olunmasını reddetmekten kaynaklandığını
Mamdani, bu konuda dürüst olunması, kentteki yapısal dengesizliklerin de giderilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kentin eyaletle olan ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Mamdani, aynı zamanda New York'un en zengin sakinleri ve en karlı şirketleriyle olan ilişkilerin de yeniden tanımlanmasının önemine işaret etti.
Mamdani, 12 milyar dolarlık bütçe açığının, yıllık geliri 1 milyon dolar ve üzeri olan New Yorkluların en üst yüzde 1’lik kesimine uygulanan vergilerin yüzde 2 oranında artırılmasını gerektirdiğini ifade etti.
Zenginlere yönelik vergi artışlarının sermaye kaçışına yol açabileceğine dair endişelere de değinen Mamdani, New York eyaletinin 2021'de zenginlere yönelik vergileri artırmasına rağmen eyaletteki milyoner sayısının arttığını söyledi.
Bulgaristan ile Türkiye arasında yeni bir gümrük kapısı kurulacak
Bulgaristan hükümeti, Türkiye ile arasında Kapitan Andreevo-Kapıkule’nin yanında yeni bir gümrük kapısının kurulması kararı aldı.
Hükümetin olağan oturumunun ardından yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlar Kurulu, iki ülke arasındaki sınır geçişleriyle ilgili sorunların çözülmesi ve yeni bir sınır geçiş noktası olan 'Kapitan Andreevo-Kapıkule-Kuzey'in açılması için Bulgaristan ile Türkiye arasında anlaşma taslağını onayladı.” ifadesi kullanıldı.
Anlaşma taslağına göre, tarafların yetkili makamlarından oluşturulacak bir karma komisyon, “Kapitan Andreevo-Kapıkule” adlı mevcut sınır geçiş noktasının kuzeyinde yeni geçiş yerinin ilgili parametrelerini belirleyecek.
Komisyonun, kara yolu bağlantılarının temel teknik özellikleri, güzergahların konumu, sınırla kesişme noktaları, sınır geçiş güzergahlarının sayısı, yeni sınır kontrol ve geçiş noktasının yeri ile teknik parametreleri, çalışma rejimi, altyapısı, yük ve yolcu türleri ile yeni sınır geçişinin inşasına ilişkin çeşitli konuları ele alması bekleniyor.
Dünyanın en yoğun sınır kapılarından biri olarak gösterilen Kapitan Andreevo-Kapıkule, aynı zamanda "Avrupa Birliği'ni (AB) Asya'ya bağlayan Avrupa'nın en büyük kara sınır kapısı" olarak biliniyor.
Rusya: Ukrayna ve ABD ile yeni müzakereler 1 Şubat’ta planlanıyor
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Ukrayna ve ABD arasındaki üçlü müzakerelerin Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de 1 Şubat’ta yapılmasının planlandığını açıkladı.
Moskova’da gazetecilere konuşan Peskov, Avrupa Birliği’nin (AB) Rus doğal gazını tamamen yasaklama girişimini değerlendirerek, “Bu onların sorunu. Sürekli gaz tedarikinin çeşitlendirilmesinden bahsediyorlardı, şimdi ise kendilerini kısıtlıyorlar” dedi. ABD gazının Rus gazına kıyasla daha pahalı olduğuna dikkati çeken Peskov, Avrupa sanayisinin bundan olumsuz etkilendiğini belirtti.
Abu Dabi’de Rus, ABD ve Ukraynalı heyetler arasında 23 Ocak’ta başlayan müzakerelere ilişkin Peskov, “1 Şubat’ta yeni görüşmeler planlanıyor” dedi. Ukrayna ile ilgili “doküman listesinin” henüz ele alınmadığını kaydeden Kremlin Sözcüsü, görüşmelerin kapalı kapılar arkasında gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.
İran: Önceliğimiz ABD ile müzakere değil, ülkeyi savunmaya tam hazırlık
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Tahran yönetiminin şu aşamada ABD ile müzakereyi değil, ülkenin savunmasına tam hazırlığı öncelik olarak gördüğünü söyledi. Garibabadi, “Amerikalılar sonucu önceden belirlenmeyen bir müzakere istiyorsa İran bunu kabul edebilir ancak ABD bizi askeri konuşlandırma yoluyla müzakereye zorlayamaz” dedi.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na konuşan Garibabadi, İran ile ABD arasında şu an için resmi bir müzakere sürecinin bulunmadığını, buna karşın dolaylı mesaj alışverişinin sürdüğünü ifade etti.
ABD’nin olası sınırlı saldırı ihtimaline de değinen Garibabadi, “Bize karşı saldırı düzenlenen her üssü veya noktayı hedef alacağız. Askeri müdahale ABD için kolay bir seçenek değil çünkü İran’ın vereceği cevabın sadece orantılı bir karşılık olmayacağını biliyorlar. Cevabımız, bir daha sınırlı saldırıları akıllarından bile geçirmeyecek şekilde tasarlandı” değerlendirmesinde bulundu.
Garibabadi, olası bir müzakere sürecinin başlaması halinde dahi İran’ın savunma hazırlık seviyesini düşürmeyeceğini vurgulayarak, “Düşmanın savaş düzeni göz önüne alındığında bizim için müzakere öncelik değil. İran’ın önceliği ülkeyi savunmaya yüzde 200 hazır olmaktır” ifadelerini kullandı.
İran'da dolar ulusal para birimine karşı tarihin en yüksek seviyesine çıktı
İran'da dolar serbest piyasada tarihinin en yüksek seviyesine çıkarak 153 bin tümen seviyesini gördü. Ülkede serbest döviz piyasasını izleyen "pashizi.com"a göre, serbest piyasada doların satış kuru 153 bin tümene ulaştı. Böylece ulusal para birimi serbest piyasada rekor düşük seviyeye geriledi.
Son dönemde İran ulusal para biriminde yaşanan değer kaybı, ABD'nin ağır yaptırımlarıyla boğuşan ülkede yıllık enflasyonun yüzde 44,6 seviyesine ulaşmasıyla aynı döneme denk geldi. Resmi verilere göre, gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 89,9 artış kaydederken, Aralık 2025–Ocak 2026 döneminde ise aylık enflasyon yüzde 7,9 olarak gerçekleşti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Suriyeli mevkidaşı Tümgeneral El-Nasan ile görüştü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Suriye Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ali Nureddin El-Nas'an ile telefonda görüşerek gündeme ilişkin konuları ele aldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Suriye Arap Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ali Nureddin El-Nas'an ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, gündeme ilişkin konular değerlendirildi" denildi.
Kıbrıs'taki Erhürman-Hristodulidis-Holguin üçlü görüşmesi başladı
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile GKRY Lideri Nikos Hristodulidis'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ın ev sahipliğindeki üçlü toplantı Ara Bölge'de BM Barış Gücü Misyon Şefi Khassim Diagne'nin resmi konutunda başladı. KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Erhürman ve Hristodulidis'i Holguin ile Diagne'nin karşıladığı ve görüşmenin saat 11.10'da başladığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, öngörülenden uzun süren görüşmede, güven artırıcı önlemler ve görüşmelerin yeni modalitesi ele alınıyor. Görüşmenin öğle yemeğinden sonra da devam etmesi öngörülüyor.
Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al Suud ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile telefonda görüştü.
Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden edinilen bilgiye göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler, Gazze barış planının uygulanması ile bölgesel diğer konular ele alındı.
İran'da öldü denilen İsrailli aktivist haberi böyle yalanladı
İsrailli aktivist Noya Tsiyon, İran'daki protestolarda öldürüldüğü yönünde İsrail medyasındaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, evinde olduğu sırada kendi ölüm haberini görmenin büyük bir şaşkınlık yaşamasına neden olduğunu söyledi. Tsiyon, videoda hayatta olduğunu ve evinde bulunduğunu belirterek, "Bunu yaşadığımı görmek inanılmaz. Evdeyim ve birazdan spor yapmaya çıkacağım" ifadelerini kullandı.
Asılsız haberleri yayımlayan medya kuruluşları kamuoyundan özür dilemezken, Kanal 12 görüntülerin sosyal medyada dünya genelinde dolaşıma girdiğini ileri sürerek sorumluluğu reddetti. Tsiyon ise İran'da herhangi bir akrabası ya da tanıdığı bulunmadığını vurguladı.
Olay, İsrail'de geniş yankı uyandırırken, birçok kişi doğrulanmamış haberler yayan medya kuruluşlarına karşı hukuki adım atılması çağrısında bulundu.
İran'da öldü denilen İsrailli aktivist haberi böyle yalanladıhttps://t.co/sSolbWjuil pic.twitter.com/8Vx8YV07ik
— Independent Turkish (@TurkishIndy) January 28, 2026
Hindistan'da meydana gelen çığ kamerada
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil beldesi Sonamarg'da bina ve evlerin yakınından geçen çığ, paniğe neden oldu.
The Times of India gazetesinin haberine göre, Ganderbal ilçesinde günlerdir süren yoğun kar yağışının ardından gece saatlerinde çığ meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan çığın, binaların yakınından hızla geçtiği ve panik yarattığı görüldü. Yetkililer, çığın büyüklüğüne rağmen olayda can kaybı yaşanmadığını ve yapılarda herhangi bir hasar oluşmadığını açıkladı. Olay, Cammu Keşmir'in yüksek kesimleri için yapılan "yüksek çığ riski" uyarılarının ardından yaşandı.
Hindistan'da meydana gelen çığ kameradahttps://t.co/sSolbWjuil pic.twitter.com/m97MxRBEqT
— Independent Turkish (@TurkishIndy) January 28, 2026
İran istihbaratına casusluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde "siyasal ve askeri casusluk" faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalarda, 6 şüphelinin İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) istihbarat mensupları ile Türkiye'de irtibatı bulunan ve hem Türkiye'de konuşlu askeri üs ile önem arz eden bölgeler, hem de yurt dışında bulunan kritik öneme sahip noktalarla ilgili bilgi topladıkları ve lojistik destek sağladıkları tespit edildi.
Şüphelilerin, Adana'daki İncirlik Hava Üssüne yönelik keşif/gözetleme ile Türkiye üzerinden üçüncü ülkelere operasyonel amaçlarda kullanılmak üzere SİHA sevkiyatı faaliyetlerinde yer aldıkları ve topladığı istihbari bilgileri İran istihbarat servisine aktardıkları da belirlendi. Bunun üzerine İstanbul, Van, Samsun, Yalova ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, şüpheliler İran uyruklu Ashkan Jalali ile Remzi Beyaz, Alican Koç, Erhan Ergelen, Taner Özcan ve Cemal Beyaz gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Şara'nın, Macron'un Mazlum Abdi ile ayarladığı görüşmeye katılmadığı iddia edildi
Fransız Le Point dergisinin haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve SDG komutanı Mazlum Abdi arasında 25 Ocak'ta yerel saatle 13.00'te arabuluculuk yapmak üzere telefon görüşmesi ayarladı. Mazlum Abdi görüşmeye katılırken Şara, Macron'un telefonunu açmadı. Fransa Cumhurbaşkanı, Suriyeli mevkidaşının görüşmeye katılmamasına çok öfkelendi.
Derginin haberine göre, Fransız Dış İstihbarat Birimi (DGSE) ile Fransa Askeri İstihbarat Birimi (DRM), ocak ayının başından bu yana bölgedeki gelişmeler karşısında istihbarat ve gözetleme kapasitelerini terör örgütü YPG'nin hizmetine sundu. IŞİD’in dağılmasının ardından DGSE ve Fransız ordusu, ek yüzlerce SDG’liyi eğitti.
ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya hesaplarını “herkese açık” yapma şartı
ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, 15 Aralık 2025 tarihinden itibaren bazı göçmen olmayan vize başvurularında sosyal medya hesaplarına ilişkin yeni bir uygulamanın yürürlüğe gireceğini duyurdu. Büyükelçiliğin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:
15 Aralık 2025 tarihinden itibaren, ABD kanunları uyarınca; F, M ve J türü göçmen olmayan vize kategorilerinin yanı sıra, H-1B veya H-4 vizesine başvurularda da kimlik ve Amerika Birleşik Devletleri'ne girişe uygunluk tespitini mümkün kılacak inceleme sürecini kolaylaştırmak için tüm başvuru sahiplerinin tüm sosyal medya hesaplarındaki gizlilik ayarlarını herkese açık olarak değiştirmesi gerekmektedir.
Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde uçak iniş sırasında kaza yaptı, Eyalet Başbakan Yardımcısı öldü
NDTV'nin haberine göre, Hindistan'ın Maharaştra eyaleti Pune kentinde bulunan Baramati havaalanına inişe geçen Learjet 45 tipi uçak kontrolünü kaybederek kaza yaptı. Uçakta bulunan Maharaştra eyalet Başbakan Yardımcısı Ajit Pawar ve beraberindeki 5 kişi yaşamını yitirdi.
Ajit Pawar, Maharaştra'da aralıklı olarak en uzun süre görev yapan Başbakan Yardımcısı olarak biliniyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pawar'ın ölümüne ilişkin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
(Pawar) Maharaştra halkına hizmet etme yolunda ön saflarda yer alan çalışkan kişiliğiyle geniş çapta saygı görüyordu. İdari konulardaki anlayışı ve yoksulları ve ezilmişleri güçlendirme tutkusu da dikkate değerdi. Zamansız vefatı çok şok edici ve üzücü.
İran'da bir kişi İsrail adına casusluk yaptığı suçlamasıyla idam edildi
İran'da, İsrail istihbarat servisi Mossad adına faaliyet göstermekle suçlanan Hamidrıza Sabit İsmailpur idam edildi. Yarı resmi haber ajansı Tesnim, Yargı Erki tarafından İsmailpur'un idamına ilişkin yapılan yazılı açıklamayı yayımladı.
"Mossad ile irtibat kurarak gizli belgeleri karşı tarafa aktarma, patlayıcı yüklü araçların şehirler arası taşınmasında rol alma ve sabotaj faaliyetlerine lojistik destek sağlama" gerekçeleriyle 29 Nisan 2025'te gözaltına alınan İsmailpur'un, "düşman istihbarat servisi için casusluk" yaptığı suçlamasıyla çarptırıldığı idam cezası infaz edildi.
CHP Genel Başkanı Özel, depremin üçüncü yıl dönümünde hafta boyunca deprem bölgesinde olacak
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü yaklaşırken CHP, deprem haftasında bölgede olacak. Bu kapsamda, altı gölge bakan bu haftadan başlayarak deprem haftasında farklı şehirlerde görevlendirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Sağlık, Aile ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve Ulaştırma ve Altyapı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik politika kurulu başkanlarının deprem bölgesinde kendi alanlarına ilişkin sorunları, bir hafta boyunca yerinde inceleyecek.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 2 Şubat Pazartesi’den itibaren deprem bölgesinde olacak. Özel sırasıyla Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret edecek. 6 Şubat gecesi saat 04.17’de düzenlenen resmi anma programına katılacak olan Özel, hafta boyunca depremzede yurttaşlarla bir araya gelecek. Özel’in haftalık grup toplantısını ise 3 Şubat Salı günü Kahramanmaraş’ta gerçekleştireceği öğrenildi. CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının ziyaretler boyunca Özel’e eşlik etmesi planlanıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş, 3 Şubat’ta Özel ile birlikte Kahramanmaraş’ta olacak.
Bakan Yerlikaya: Antalya'da 10 yıl önce işlenen faili meçhul kadın cinayeti aydınlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya'da 10 yıl önce faili meçhul bir kadın cinayetinin aydınlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
Faili meçhul cinayetleri geriye doğru tek tek ele alan Polisimiz, Antalya’da 29.02.2016 tarihinde öldürülen S.K. adlı kadının katil yada katillerinin peşine düştü. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği ekiplerince titiz bir çalışma başlatıldı. Bahse konu dosya ile ilgili detaylı ve teknolojik çalışmalar tekrar ele alındı. Olayı gerçekleştiren şüphelinin daha önceden benzer olaylara karışmış olabileceği değerlendirilerek arşiv çalışmasına başlandı. 14.06.2019 günü Antalya Muratpaşa İlçesinde öldürülen K.K.D isimli kadın cinayeti ile 2016 yılında işlenen S.K. adlı kadın cinayeti arasında benzerlikler tespit edildi. 2019 yılında K.K.D isimli kadın cinayetinin şüphelisi olarak tutuklanan M.K.’nın 2016 yılında işlenen cinayetinin de faili olabileceği değerlendirildi.
Cinayet Büro Amirliği ekipleri hapisteki M.K.’dan 25.11.2025 tarihinde kan örneği alarak, 2016 yılında öldürülen S.K.’dan elde edilen biyolojik bulgularla karşılaştırmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderdi. 22.01.2026 tarihinde İzmir Adli Tıp Kurumundan gelen cevaba göre; 2016 yılında öldürülen S.K. adlı kadından daha önce elde edilen örneklerden çıkartılan DNA profili ile şüpheli M.K.’dan alınan kan örneğinden çıkartılan DNA profilinin uyumluluk gösterdiği tespit edildi. 29.02.2016 tarihinde öldürülen S.K. adlı kadının katilinin de M.K. olduğu tespit edildi. Cinayet aydınlatıldı. Valimizi, Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Emniyet Müdürümüzü, Cinayet Büromuzu ve polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. 2 kadını öldüren vicdansız, Polisimizden kaçamadı. Hiçbir suçun cezasız kalmaması için özel ekiplerimiz ile geriye dönük faili meçhul cinayetleri aydınlatmak üzere gece-gündüz mücadelemize devam ediyoruz.
Bakan Yerlikaya: Antalya'da 10 yıl önce işlenen faili meçhul kadın cinayeti aydınlatıldıhttps://t.co/sSolbWjuil pic.twitter.com/5HDUnkCgvU
— Independent Turkish (@TurkishIndy) January 28, 2026
DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: Kobane için yardım tırları hazır, Mürşitpınar Sınır Kapısı derhal açılmalıdır
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kobane'ye insani yardım ulaştırılması için Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın acilen açılması çağrısında bulundu.
Koçyiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kobane kuşatma altında. Ortada gerçek bir ateşkes yok. Ateşkes adı altında masalarda planlar yapılırken, siviller açlığa ve ölüme terk ediliyor. UNHCR verileri açık: Son haftalarda 100 bini aşkın insan yerinden edildi. Kobane'de insani kriz kapıda değil, içeride. Yardım tırları hazır. Belediyeler, sivil toplum hazır. Mürşitpınar Sınır Kapısı derhal açılmalıdır. İnsani yardım bekletilemez, pazarlık konusu yapılamaz. Kobane yalnız değildir. Yaşamı savunmak suç değil, sorumluluktur." ifadesini kullandı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Nijeryalı mevkidaşı Tunji-Ojo ile bir araya geldi
Bakan Yerlikaya, görüşmeye ilişkin NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Nijerya Cumhurbaşkanı Sayın Bola Ahmed Tinubu'nun ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Nijerya İçişleri Bakanı Sayın Olubunmi Tunji-Ojo ile bir araya geldik. Görüşmemizde, başta terör örgütleriyle mücadele olmak üzere güvenlik, kolluk eğitimi ve düzensiz göçle mücadele alanlarında işbirliği imkanlarını kapsamlı şekilde ele aldık. Sayın Bakana, ikili işbirliğimize sunduğu kıymetli katkılar için teşekkür ediyorum."
© The Independentturkish