Esila Ayık ve iki öğrenci tahliye edildi

Savcının 'tutukluluğun devamı' yönünde mütalaa verdiği davada hakim, üç öğrencinin de tahliyesine karar verdi

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Esila Ayık, Arda Öğüşlü ve Mehmet Efe Erdoğan hakkında mahkeme tahliye kararı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcının “tutukluluk halinin devamı” yönündeki mütalaasına rağmen üç öğrenci serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Kadıköy’de 8 Nisan Salı akşamı “Gençlik Dayanışma Sahnesi’nde Buluşuyoruz” başlıklı etkinliğe katılan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silüetinin bulunduğu dövizlerle çektirdikleri fotoğraflar nedeniyle gözaltına alınmış, ardından tutuklanmışlardı.

Hazırlanan iddianamede, öğrenciler hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. Özellikle üniversite öğrencisi Esila Ayık'ın, kronik kalp ve böbrek hastası olduğu belirtilerek tutukluluğunun yarattığı sağlık riski de kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

“Fotoğraf çekmek için gitmiştim”

İddianamede yer alan ifadesinde Esila Ayık, etkinliğe yalnızca fotoğraf çekmek amacıyla katıldığını belirtti. Ayık, “Alanda pankartı tanımadığım birinden aldım ve elimde tuttum. Herhangi bir kişi beni zorlamadı. O ortamda fotoğrafımın olmasını istediğim için fotoğraf çektirdim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Mahkemeden tahliye kararı

Bugün görülen duruşmada savcı, öğrencilerin tutukluluğunun devamı yönünde mütalaa sundu. Ancak mahkeme heyeti, Esila Ayık, Arda Öğüşlü ve Mehmet Efe Erdoğan'ın tahliyesine karar verdi. Böylece üç öğrenci, tutukluluklarının ardından özgürlüklerine kavuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU