Harry Kane, Bayern Münih'in pazar günü Bundesliga şampiyonluğunu kazanmasıyla kariyerindeki kupa hasretine nihayet son vermenin "güzel" bir duygu olduğunu söyledi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Ekibe 2023'te Tottenham'dan katılan İngiltere milli takımı kaptanı, Bayer Leverkusen'in hafta sonu Freiburg'la 2-2 berabere kalmasının ardından uzun zamandır beklenen büyük şampiyonluğu takım arkadaşlarıyla birlikte kutladı.
29 maçta 24 gol atarak lig şampiyonluğunda büyük rol oynayan Kane, Bundesliga'da 50 gole en hızlı ulaşan oyuncu olma rekorunu kasımda kırmıştı. 50 golü sadece 43 maçta atmıştı.
Pazartesi günü Kane, üzerinde Bayern Münih formasıyla sosyal medyada yayımladığı videoda "Dün gece ne geceydi ama, oyuncularla ve personelle kutlama harikaydı" dedi.
Eminim herkes bu sabah bunu biraz hissediyordur! Ama buradayız ve harika hissediyorum.
Uzun zamandır bekliyordum, açıkçası çok çalıştım, çok özveride bulundum. Kariyerimin ilk şampiyonluğunu kazanmak çok güzel bir duygu.
Bayern, cuma günü Leipzig karşısında şampiyonluğu garantileme yolunda gibi görünüyordu ancak uzatmalarda gol yiyerek 3-3 berabere kaldılar. Bu da kutlamaları Leverkusen'in beraberliğine kadar erteledi.
Kane, sezonun 5. sarısını gördüğü için aldığı bir maçlık cezadan dolayı tribünden izlemek zorunda kalmıştı. Ancak Bayern bu cumartesi Borussia Mönchengladbach'ı ağırladığında oynayabilecek ve ev sahibi taraftarlarının önünde şampiyonluğu kutlayabilecek.
Kane sözlerini şöyle sürdürdü:
Her zamanki gibi tüm desteğe minnettarım, asla gözden kaçmıyor ve gelecek birkaç haftanın tadını çıkarmak için sabırsızlanıyorum.
Cumartesi günü Allianz [Stadyumu'nda] olmak ve taraftarların önünde kutlama yapmak için sabırsızlanıyorum.
Sonra her zaman olduğu gibi bir sonrakini dört gözle bekliyoruz, tekrar deneyeceğiz ve ikinciyi kazanmaya çalışacağız.
Kane'in Bayern'deki ilk yılı, 11 yıl sonra ilk kupasız sezonuna denk geldi. Leverkusen, Bayern'in üst üste 11 Bundesliga şampiyonluğu serisini sonlandırmıştı.
Bu durum, Kane'in hem kulübü hem de ülkesi için 5 büyük final kaybettiği 15 yıllık kariyerinin bir kupa kazanmadan sonsuza kadar uzayabileceği şakalarına yol açmıştı ancak bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan hayal kırıklığına rağmen bekleyiş nihayet sona erdi.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
independent.co.uk/sport/football
Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal
© The Independent