İsrail, Irak’ı ‘düşman devletler’ listesinden çıkardı

İsrail Maliye Bakanı Moşe Kahlon, Irak’ın İsrail hukukunda düşman devlet olarak tanımlanmaması yönündeki kararı imzaladı

İsrail medyasında yer alan habere göre İsrail Maliye Bakanlığı, Irak’la olan ticari ilişkilerde bu ülkenin düşman ülkeler listesinden 31 Mart 2019 tarihine kadar kaldırılması için çalışma başlattı.

Geçtiğimiz hafta İsrail Dışişleri’nden yapılan açıklamada 2018 yılında 15 kişiden oluşan Iraklı bir heyetin 3 kez İsrail’i ziyaret ettiği belirtilmişti. 

İsrailli gazeteci Edy Cohen, Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre İsrail’i ziyaret eden Iraklı heyetin, ticari anlaşmaların yapılabilmesi için İsrail Maliye Bakanlığı’ndan Irak’ı ‘düşman devletler’ listesinden çıkarılmasını talep etti. 

 

 

İsrail’in bu hamlesi, yakın dönemde diğer Arap ülkeleri ile ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde atılmış bir adım olarak değerlendirildi.

Geçtiğimiz yılın sonunda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Körfez ülkesi Umman’a resmi bir ziyaret gerçeleştirmiş, burada Umman Sultanı Kabus bin Said ile görüşmüştü.

Yine aynı dönemde İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentine giderek burada BAE Judo Federasyonu Başkanı Nasser el-Tamimi ile bir araya gelmişti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU