Fatih Altaylı: Belli ki IMF sadece muhalefetle değil, iktidarla da görüşüyor

Habertürk yazarı: İktidar tarafı da eğer görüştüyse, “IMF Heyeti bir kez daha borç istemek için kapımızı çaldı” şeklinde bile olsa bunu duyurabilirdi

Fotoğraf: Reuters

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin CHP ve İYİ Parti ile yaptığı görüşmenin ‘gizli’ olmasına tepki gösterirken “Belli ki sadece muhalefetle değil, iktidarla da görüşüyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısına muhalefetin IMF heyeti ile yaptığı görüşmeyle ilgili basına yansıyan bilgiler ile başlayan Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

IMF ile görüşen “muhalefet heyetinde” 2001 krizi sonrasının Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ve AK Parti’nin atadığı ilk Merkez Bankası Başkanı, şimdinin İYİ Partilisi Durmuş Yılmaz var. İkisi de görev dönemlerinin başarılı isimleri ve uluslararası ekonomi kuruluşlarına yabancı isimler değil.  Bu yüzden de IMF yetkilileri ile görüşmelerinde bir beis yok.

IMF'in muhalefet partileriyle görüşmesinin normal olduğunu vurgulayan Altaylı, şöyle devam etti:

Burada garip olan “gizli” görüşmeleri. Ben gizli yapılan işleri sevmem. Görüşün elbette ama açık açık. Göğsünüzü gere gere. Sonuçta siz IMF’e gitmemişsiniz. Zaten buradalar. Belli ki sadece muhalefetle değil iktidarla da görüşüyorlar. Ve muhtemelen iş dünyası ile de görüşecekler veya görüştüler. Kötü olan görüşme değil. Yanlış görünen gizli görüşme. Gizli görüşmediyseniz sorun yok.

Muhalefetin birçok olay için basın bülteni dağıttığına dikkati çeken Altaylı, "Keşke bunu da “IMF heyeti ile görüşme” diye duyursaydınız. Elbette şart değil ama iyi olurdu. Tabii aynı durum iktidar ve dahi görüşen herkes için geçerli. İktidar tarafı da eğer görüştüyse, “IMF Heyeti bir kez daha borç istemek için kapımızı çaldı” şeklinde bile olsa bunu duyurabilirdi. Sonuçta IMF heyeti bu. Kolombiyalı kokain taciri değiller ya!" diye yazdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU