Bahreyn Kralı: İran ile artık sorunumuz yok

Putin "barış konferansı" çağrısında bulundu

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Bahreyn'in ev sahipliği yapacağı Orta Doğu barış konferansına katılmaya davet etti / Fotoğraf: AFP

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife, İran'la yaşanan sorunların sona erdiğini belirterek, bu ülkeyle ilişkilerin normalleşmesini geciktirmek için hiçbir neden olmadığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahreyn Kralı dün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede bir dizi konuyu ele alırken, Rusya Devlet Başkanı iki ülke arasındaki ticari iş birliğinin geliştirilmesindeki ilerlemelere dikkat çekti.

Şarku’l Avsat’ın Interfax haber ajansından aktardığına göre Bahreyn Kralı "Arap ülkeleri arasında Ortadoğu meselesinin çözümü için bir barış konferansı düzenlenmesi gerektiği konusunda tam bir mutabakat var... Konferansın düzenlenmesi için ilk başvurduğumuz ülke Rusya oldu, çünkü Rusya uluslararası arenadaki en etkili ülke" ifadelerini kullandı. Kral Hamad, İran'la ilişkiler konusunda şunları söyledi:

İran'la eskiden sorunlarımız vardı ama şimdi hiçbir sorunumuz yok. İran ile ilişkilerin normalleşmesini ertelemek için hiçbir neden yok. Komşularımızla genel olarak iyi komşuluk ilişkileri içinde olmayı düşünüyoruz ve kesinlikle de öyleyiz. Onlarla normal diplomatik, ticari ve kültürel ilişkiler kurmaya çalışıyoruz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU