"Kilise cemaati eşcinsel bir adamı alıkoydu ve dua ederek cinselliğini arındırmaya çalıştı"

Saldırıya uğradığını söyleyen Cormie,“Sadece 'merhamet, merhamet' diye ağlıyordum” dedi

Eşcinsel bir adam Oklahoma Blackwell'deki First Assembly of God kilisesinde insanlar kendisi için dua ederken zorla alıkonulduğunu iddia etti (Google Haritalar)

Cemaatinden yaklaşık bir düzine kişinin eşcinsel bir adamı alıkoyup cinselliğini "dua ederek arındırmaya" çalışmakla suçlandığı kilise, polis soruşturmasıyla karşı karşıya.

23 yaşındaki Sean Cormie yerel basına, geçen baharda eşcinsel olduğunu açıklamasından bu yana ailesinin kendisini ve partneri Gary Gardner'ı Blackwell, Oklahoma'daki First Assembly of Church kilisesine gitmeye zorladığını söyledi.

Cormie sosyal medyada, cemaatin toplanmasından kısa süre sonra "eşcinselliğin kötülüğü üzerine vaaz vermeye başlayan" papaz Bill Mckissick'in "ileri geri yürüyerek bu odada bu günahı işleyen biri var" dediğini iddia etti.

İddiaya göre, cemaat onlar için dua etmeye başlarken iki adam kiliseyi terk etmek için ayağa kalktı ama 12-15 kişi "(partnerini) binadan dışarı attı" ve Cormie'yi yakalayarak "zorla" köşeye sıkıştırdı. Bu sırada diğerleri de adamın etrafında toplanmış dua ediyordu.

KFOR-TV'ye konuşan Cormie, “Beni tuttular, köşeye sıkıştırdılar ve ben, Kutsal Ruh içimden geçerken ağlıyordum, onlarsa bir ağızdan konuşmaya ve benim için dua etmeye devam ediyordu" dedi.

Sadece 'merhamet, merhamet' diye ağlıyordum.

Kız kardeşinin ağlayarak kiliseye gidenlere durmasını söylediği boğuşma esnasında söylentiye göre Cormie'nin tek gözü morardı ve kolu çürük içinde kaldı. Cormie annesinin de bütün bunlar olurken diğerleriyle birlikte dua ettiğini söyledi.

Yerel basına konuşan Cormie, “Kiliseye gidip annemi gururlandırmak istemiştim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiliseden kaçtıktan sonra olayı polise bildirdi. Çarşamba günü Blackwell Emniyet Müdürü Dwayne Wood soruşturmanın hala devam ettiğini onaylayarak memurların ilgili görüşmeleri yapmakla meşgul olduğunu söyledi.

Papaz Bill Mckissick ve aynı kilisede papaz olan karısı Tami Pentakostal, kilisesinin Facebook sayfasında olay hakkında yazdı.

Açıklamamda, “İddialara cevaben olayın bir aile meselesi olarak başlayıp kızıştığını söyleyebiliriz. Kilisemiz şiddet içeren bir eylemde bulunmadığı sürece hiç kimsenin zapt edilmesini hoş karşılamaz" ifadeleri yer aldı.

Olayla ilgili anlatılanlardan fazlası var ve hemen yargıya varmanın kimsenin yararına olmayacağı bu durumda, bütün gerçekleri gün ışığına çıkarmak için kolluk kuvvetleriyle tamamen işbirliği içerisindeyiz.

Açıklamadan bu yana kilisenin Facebook sayfası silinmiş durumda.

KFOR'a konuşan Cormie, “Papazları tüm kalbimle seviyorum ama yaptıkları tamamen yanlıştı" dedi. Adaletin sağlanmasını ve sorumluların yaptıklarından mesul tutulmasını istediğini söyledi.

Cormie'nin partneri Gardner da sosyal medyada, "Orada kiliseden koşarak çıktığımı gören arkadaşlarım var. Görebileceğim veya yaşayabileceğim en çılgınca şeydi" diye yazdı.

İddialarını geri çekmesi için tanımadığı insanlardan tehdit mesajları aldığını iddia eden Cormie o zamandan beri annesi ve kız kardeşi de dahil olmak üzere olaya tanık olanlardan aldığı ve hikayesini doğrulayan mesajların fotoğraflarını paylaşıyor.

Çarşamba günü Cormie, “Beni olduğum gibi kabul edecek başka bir kilise arıyorum" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU