DEM Parti'den sokak hayvanları tepkisi: Katledilmelerine izin vermeyeceğiz

Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, AK Parti hazırlanan tasarıya tepki gösterdi

Fotoğraf: X

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, AK Parti hazırlanan ve sokak köpeklerinin 'uyutulma' adı altında yaşamlarına son verilmesi opsiyonunu da içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hatimoğulları, "AKP iktidarı, sokak hayvanlarına yönelik yapacağı düzenleme ile sokaktaki canları katletmeyi planlıyor. “Uyutma” adı altında sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Partimiz DEM Parti; doğanın, insanın, hayvanların ve tüm canlıların yaşam haklarının güvence altına alınması için mücadelesini sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları açıklamasında "#SokaktayımYanındayım #SokakHayvanlarıSahipsizDeğil #SokakHayvanlarıYalnızDeğil " etiketlerini kullandı.

Bakırhan ise şu ifadeleri kullandı:

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, sokakta yaşayan hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşıyız. Sokak hayvanlarının katledilmesine izin vermeyeceğiz. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi gereği; yaşayan bütün canlılar doğal haklara sahiptir, biri diğerinden daha üstün değildir ve insanlar tarafından hayvanlara saygı gösterilmelidir.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU