Fenerbahçe Kulubü Başkanı Ali Koç PFDK'ya sevk edildi

Koç, sportmenliğe aykırı açıklamalar gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Ali Koç'un medyaya yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamaları" gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın  (FDT) 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verildiği bildirildi.

Öte yandan Kayserispor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak Uyar'ın da Antalyaspor karşılaşmasının ardından "sportmenliğe aykırı açıklamaları"ndan dolayı PFDK'ya sevk edildiği kaydedildi.  

 

 

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, dün Ülker Stadı'nda düzenlenen sponsorluk anlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı, bir basın mensubunun Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in söylediğini iddia ettiği "Organize yapılan işler profesyonel yapılmaya başlandı", "Maçlar Avrupa'da sahada Türkiye'de ise masada kazanılıyor" açıklamalarına şu şekilde cevap vermişti:

Onların fıtratında olan bir şey. Yorum yapmak istemiyorum. Dünya neler konuşuyor. Avrupa futbolu neler üstünde tartışıyor. Bizim ülkemizde tweet 19.05'te atılmış... Nasıl oluyor da bir insanın sicili bu kadar bozuk olabilir. Hem futbolculuk hem de antrenörlük hayatında bu kadar ceza alabiliyor. 

FDT'nin 38. maddesine göre Ali Koç, 45 ile 120 gün arasında hak mahrumiyeti ve 30 bin TL ile 140 bin TL para cezası ile karşı karşıya.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU