Epik aksiyon Cannes'da 7 dakika ayakta alkışlandı

Chris Hemsworth gözyaşlarını tutamadı

2015 yapımı Mad Max: Fury Road birkaç gün içinde geçerken, Furiosa yaklaşık 18 yıllık bir zaman diliminde geçiyor (Warner Bros)

George Miller'ın ünlü aksiyon serisinin 5. halkası Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nın (Furiosa: A Mad Max Saga) dünya prömiyeri, dün gece Cannes Film Festivali'nde yapıldı. 

Miller'la aralarında Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth'ün da bulunduğu oyuncu kadrosu, Grand Lumiere Tiyatrosu'nda 7 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Fury Road'dan 9 yıl sonra izleyiciyle buluşuyor

Warner Bros'un 24 Mayıs'ta gösterime sokacağı 168 milyon dolarlık Furiosa, Charlize Theron ve Tom Hardy'nin başrollerini paylaştığı serinin son filmi Mad Max: Fury Road'dan 9 yıl sonra izleyiciyle buluşuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Miller'ın ilk Mad Max filmi, 45 yıl önce 350 bin dolar bütçeyle çekilmesine karşılık 100 milyon dolar hasılat elde etmişti. 

Fury Road'dan 10 yıl önce geçen bir prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) olan Furiosa'ya yönelik beklenti, Charlize Theron ve Tom Hardy'li aksiyonun övgü dolu eleştiriler alması, gişede bir servet kazanması ve beklenmedik bir Oscar devi haline gelmesiyle nedeniyle tavan yapmıştı.

Fury Road, 10 adaylık kazanmış ve 6 heykelciği evine götürmüştü. 

Miller, Furiosa karakterini daha iyi anlayabilmek için Fury Road'un geliştirme sürecinin bir parçası olarak bu senaryoyu kaleme aldı. Miller, senaryoyu Brendan McCarthy ve Nick Lathouris'le birlikte yazdı.

Chris Hemsworth gözyaşlarını tutamadı

Cannes, dün Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nın oyuncularını ve yönetmenini büyük bir sevgiyle karşıladı. Filmin başroldeki yıldızları Taylor-Joy ve Hemsworth, hayranlarını selamladı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Yönetmenin Avustralyalı meslektaşı Baz Luhrmann da izleyiciler arasındaydı ve prömiyerin ardından Miller'a sarıldı. Alkışlar devam ederken, 28 yaşındaki Taylor-Joy ve Hemsworth yönetmenlerinin yanında yer aldı.
 


Alkışların ardı arkası kesilmezken Taylor-Joy kameraya öpücükler gönderdi. Thor serisinin 40 yaşındaki yıldızıysa gözyaşlarını tutamadı.

79 yaşındaki Miller, kalabalığa "Bu film üzerinde çok çalıştık ve sizin ondan ne anlam çıkardığınızı görmek çok ilginç oldu" diyerek ekledi:

Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz.
 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU