Robert Downey Jr.'la Chris Hemsworth arasında Thor anlaşmazlığı

Oyuncular, Avengers serisinde birlikte rol aldı

Hemsworth kendisini ekibin güvenlik görevlisi gibi hissettiğini söylemişti (Marvel)

Robert Downey Jr, Thor'daki repliklerini beğenmeyen Chris Hemsworth'ün eleştirilerine katılmadığını söyledi.

2011'deki Thor filminden beri bu Marvel serisiyle aynı adı taşıyan (ve İskandinav tanrısına dayanan) süper kahramanı canlandıran 40 yaşındaki Avustralyalı oyuncu, dördüncü film Aşk ve Gök Gürültüsü'yle (Love and Thunder) 2022'de geri dönmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan kendisini "ekibin güvenlik görevlisi" gibi hissettiğini, diğerlerinin "daha havalı" repliklere sahip olduğuna inandığını ve filmdeki performansıyla hayranlarını hayal kırıklığına uğrattığını Vanity Fair'e verdiği röportajda söylemişti.

Ancak Yenilmezler (Avengers) serisinde Hemsworth'le birlikte rol alan Iron Man yıldızı Downey Jr. onunla aynı fikirde değil. Oyuncu neden tüm süper kahraman grubu içinde Thor'un "en karmaşık ruha" sahip olduğunu hissettiğini de aynı röportajda paylaştı.

"Öncelikle Thor karakterini uyarlamak çok zordu, ima edilen çok fazla sınırlama var, ama o ve Ken Branagh bunların nasıl aşılacağını, onun hem bir şekilde ilişki kurulabilir hem de ilahi hale getirilebileceğini çözdü" dedi:

Bence, biz Yenilmezler arasındaki en karmaşık ruh Hemsworth'te. Zekası ve ağırbaşlılığı var, ama aynı zamanda öyle bir itidal, ateş ve nezakete de sahip ki.

Bu yorumlar, Hemsworth'ün kendisini sette yedek parça gibi hissettiği itirafının ardından geldi.

"Bazen kendimi ekibin güvenlik görevlisi gibi hissediyordum" demişti:

Diğer herkesin repliklerini okurdum ve 'Ah, çok daha havalı şeyleri var. Daha çok eğleniyorlar. Benim karakterim ne yapıyor ki?' derdim.

Her zaman 'Peruğun var. Kasların var. Kostümün var. Aydınlatma nerede?' durumu. Evet, bu büyük şeyin bir parçasıyım ama muhtemelen yerim doldurulabilir.

2017 yapımı Thor: Ragnarok'la film serisini devralan Taika Waititi'nin yönettiği aksiyon komedisi Aşk ve Gök Gürültüsü'nde Natalie Portman da Thor'un eski kız arkadaşı Jane Foster rolüne dönmüştü. İkisi birlikte, Tanrı Kasabı Gorr'u (Christian Bale) tüm tanrıları öldürmeyi başarmadan önce yenmelidir.

Film çoğunlukla eleştirmenler ve hayranlar tarafından iyi karşılanmış (eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta halihazırda yüzde 76'lık bir seyirci oranına sahip) olsa da Hemsworth, "bu işi kusursuz çözemediği" hissinden kurtulamıyor:

Doğaçlamaya ve çılgınlığa kapıldım ve kendimin bir parodisi oldum.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU