Biden'a çağrı: "Çin'den elektrikli otomobil ithalatını durdur"

Tesla'nın sahibi Elon Musk da "Önlem almazsak bizi yok edecekler" demişti

ABD, Çin'den alınan elektrikli araçlara yüzde 27,5 vergi uyguluyor (Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden'a Çin üretimi elektrikli araçların ithalatını yasaklama çağrısı yapıldı. 

Demokrat Ohio Senatörü Sherrod Brown, perşembe günü Biden'a gönderdiği mektupta, "Çin menşeli elektrikli araçlar, Amerikan otomobil endüstrisine varoluşsal bir tehdit oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 

Senato'daki Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nin başkanlığını yapan Brown, Çin'de devletin elektrikli araç üreticilerine sağladığı desteğin, ABD açısından rekabeti olumsuz etkilediğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brown, mektubunda "Çin'in devlet desteğiyle Amerikan otomobil endüstrisinde numara yapmasına izin veremeyiz" diye yazdı. 

Senatör, Çin menşeli elektrikli otomobillerin ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu da öne sürdü. Demokrat siyasetçi, bu araçlardaki kamera ve sensörlerin bilgi toplayabildiğini, bunların da Pekin'in eline geçebileceğini savundu. 

Çinli BYD firması, ocakta Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi konumuna yükselmişti.

Musk da aynı ay yaptığı açıklamada, "Önlem alınmazsa Çinli şirketler rakiplerini yerle bir edecek" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, şubattaki açıklamasında Çinli firmaların ürettiği elektrikli araçların ulusal güvenliği tehdit edebileceğini ileri sürmüştü

Biden, araçlardaki teknolojik sistemlerin veri toplayıp toplamadığının tespit edilmesi için inceleme başlatıldığını duyurmuştu. 


Independent Türkçe, BBC, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU