Zelenski seferberlik yaşını 27'den 25'e düşürdü

Zelenski metni parlamentoda kabul edilmesinden neredeyse bir yıl sonra imzaladı

Fotoğraf: AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski dün parlamentonun internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, ülkedeki askeri seferberlik yaşını 27'den 25'e düşüren bir yasa çıkardı.

Seferberlik, Rusya ile iki yılı aşkın bir süredir devam eden ve ağır askeri kayıplara neden olan savaştan yorgun düşmüş bir ülke için kilit bir konu. Bu hamle, üçüncü yılına giren Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna'nın ciddi personel eksikliği yaşadığı bir dönemde geldi. Zelenski metni parlamentoda kabul edilmesinden neredeyse bir yıl sonra imzaladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya çok daha büyük bir orduya sahip ve bu yıl Ukrayna'da savaş alanında önemli başarılar elde etti. Ukrayna ordusu ise aylardır hükümeti daha fazla asker toplamaya çağırıyor. Seferberlik yasası, parlamentonun Şubat ayında ordunun büyüklüğünü arttırmayı amaçlayan bir metni onaylamasının ardından çıktı.

Rusya, geçen yıl her iki tarafta da cephe hattında önemli ilerlemelerin sınırlı kaldığı Ukrayna'ya yönelik saldırılarında daha fazla asker bulundurmaya çalışıyor. Aralık ayında Zelenski, ordunun Ukrayna'daki Rus güçlerine karşı koymak için yarım milyon kişiyi cepheye çağırmak istediğini söyledi.

Birçok kişi Ukrayna ordusunun zorunlu askerlik sisteminin adaletsiz, verimsiz ve çoğu zaman yolsuzlukla lekelenmiş olduğunu düşünüyor. Diğer yandan cephede çok fazla zaman geçiren yorgun savaşçıları rahatlatmak için artan çağrılar var.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU