Ukrayna'da topun ağzında bu sefer Dışişleri Bakanı Kuleba var

"Zelenski memnun değil"

42 yaşındaki Dmitro Kuleba, 2020'den beri Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyor (Reuters)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yı görevden alabileceği iddia edildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden kimliğinin paylaşılmasını istemeyen bir yetkili, Kiev merkezli haber sitesi Strana'ya Zelenski'nin Kuleba'dan memnun olmadığını söyledi. 

Yetkili, "Kuleba'yla ilgili birçok soru işareti var. Özellikle Dışişleri Bakanlığı'nın gösterdiği büyükelçi adayları hakkında rahatsızlıklar söz konusu" dedi. Kaynak, sorunlarla ilgili daha fazla detay paylaşılmadı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko'nun dün görevinden ayrıldığını duyurduğu da hatırlatıldı. 

Zelenski, çalkantılı bir sürecin ardından 8 Şubat'ta Genelkurmay Başkanı Valeri Zalujni'nin görevden alındığını duyurmuş, yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırski'nin getirildiğini açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 7 Mart'ta yapılan açıklamada, Zalujni'nin Kiev'in Birleşik Krallık Büyükelçisi görevine getirildiği bildirilmişti.

Strana'ya konuşan kaynak, ilk başla Kuleba'nın bu pozisyona geçmesinin planlandığını fakat daha sonra kararın değiştirildiğini öne sürdü. 
 

igor.jpg
Zovkva, Devlet Başkanlığı Ofisi'ndeki Dış Politika ve Avrupa Entegrasyonu Birimi'nin başında (Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi)​​​​​​​


Gazete, görevden alınması durumunda Kuleba'nın yerine geçmesi en muhtemel adayın 44 yaşındaki Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Igor Zovkva olabileceğini savundu.


Independent Türkçe, Strana, RT

DAHA FAZLA HABER OKU