Mısır'daki uluslararası festivalde Suriyeli muhaliflerin bayrağı kullanıldı

Mısır'da 40 ülkenin katıldığı tiyatro festivali yetkilileri, bayrağın yanlışlıkla yerleştirildiğini açıklayarak Suriye’den özür diledi

Kahire Uluslararası Tiyatro Festivali, 10-19 Eylül tarihinde gerçekleştiriliyor / Fotoğraf: CIFCET

Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenecek 26'ıncı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin tanıtım filminde Suriye muhaliflerini temsil eden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı kullanıldı.

40 farklı ülkeden tiyatro sanatçılarının katılacağı festivalin resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, bayrağın yanlışlıkla yerleştirildiği belirtildi:

Farklı devletlerin bayrağının yer aldığı tanıtım filmimizde, kardeş Suriye hükümetine karşı kullanılan bir bayrak yerleştirildiği fark edilmişti.

Festival yönetimi, oluşan yanlış anlamadan dolayı özür diliyor, Suriyeli sanatçı kardeşlerimizi her zaman tebrik edip direnişlerini destekliyor. 


Söz konusu bayrağın kaldırılıp yerine “Kardeş Suriye Arap Cumhuriyeti” bayrağını koyduklarını açıklayan festival yönetimi, “Mısır ile Suriye arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının önemini” vurguladı.
 

bayrak suriye festival
Suriye muhalefetinin bayrağında kırmızı yerine yeşil renk, iki yıldız yerine üç yıldız bulunuyor/ Fotoğraf: CIFCET


Suriye katılmaktan vazgeçmişti

Suriyeli yönetmen Memun Hatib, Suriye heyetinin duruma itiraz ettiğini ve Mısırlı yetkililerden konu ile ilgili özür beklediğini söyledi.

Hatib, “Sanatçılarımızı göndermeyi reddettik. Resmi itirazımızı ilettik. Ancak daha sonra yapılan hatadan dolayı bizden ve Suriye halkından özür dilediler” dedi.

Suriyeli yönetmen, hatanın festival idaresini ve Mısır’ın resmi duruşunu temsil etmediğini ifade etti.

10-19 Eylül tarihlerinde düzenlenen festivali, ABD, İsviçre, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Katar'ın da bulunduğu 40 farklı ülkeden sanatçılar katılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU