Ünlü yönetmenin filminden felaket başlangıç

"Başarısız bir girişim"

Filmin oyuncu kadrosunda Beanie Feldstein, Pedro Pascal, Matt Damon, Miley Cyrus ve Oscar adayı Colman Domingo da var (Focus)

Kaçak Kızlar (Drive-Away Dolls), gösterime girdiği ilk hafta sonu hayal kırıklığı yaratan bir gişe performansı sergiledi.

Kardeşi Joel'la birlikte yönettiği Büyük Lebowski (The Big Lebowski), Nerdesin Be Birader? (O Brother, Where Art Thou?), İhtiyarlara Yer Yok (No Country for Old Men) ve İz Peşinde (True Grit) gibi filmlerle tanınan yönetmen Ethan Coen'in ilk solo uzun metrajlı filmi, gişede felaket bir başlangıç yaptı.

Fiyaskoyla sonuçlanan Madame Web'in de altında

Filmin başrollerindeki Margaret Qualley ve Geraldine Viswanathan, spontane şekilde çıktıkları yolculukta, kasabaya gizemli bir paket taşıması gereken bir arabayı alınca yanlışlıkla kendilerini suç ağının ortasında bulan iki arkadaşı canlandırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'nin haberine göre Kaçak Kızlar, vizyona girdiği ilk hafta sonunda ABD gişesinde çok kötü bir başlangıç yaptı. Film üç günde toplam 2,5 milyon dolar kazanarak en çok izlenen filmler listesinde ilk 10'a bile zar zor girebildi.

Listede ancak 8. sırada kendine yer bulan Kaçak Kızlar, gişede büyük bir fiyaskoyla sonuçlanan süper kahraman filmi Madame Web'in de altında kaldı.

2 bin 261 salonda gösterime giren filmin, ilk hafta sonunda yaklaşık 4 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyordu ancak kazanç bu tahmine ulaşamadı.

66 yaşındaki Coen, senaryoyu eşi Tricia Cooke'la birlikte kaleme almıştı. 

Eleştirmenler "Kâr etmez" diyor

Eleştirmenlere göre Kaçak Kızlar'ı 20 milyon dolara satın alan dağıtımcı Focus Features'ın kâr etmesi pek de olası gözükmüyor.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 66 gibi orta halli bir puana sahip olan filmin izleyici skoruysa çok daha düşük kaldı. Yol filmi, seyircilerden sadec 34 puan alabildi.

ReelViews'dan James Berardinelli "Berbat bir film değil" diye başladığı eleştirisine şöyle devam ediyor:  

Ama Coen Kardeşler'in alaycı estetiğini bir B-filmi manzarasına yedirmeye yönetlik başarısız bir girişim gibi görünüyor. Fikir elbette cüretkâr ama sonuç pek de başarılı değil.

Filmin Türkiye'de geçen yıl eylülde gösterime girmesi bekleniyordu ancak bu tarih ertelendi. Kaçak Kızlar'ın vizyon tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU