İmamoğlu'ndan Erdoğan'a davet teşekkürü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı toplantı davetini kabul etti, davet için Erdoğan'a teşekkür etti

İBB Başkanı İmamoğlu Yenibosna Emir Sultan Ortaokulu'nda kırtasiye seti dağıtımı töreninde konuştu / Fotoğraf: CHP Basın Birimi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İBB iş birliği kapsamında , Yenibosna Emir Sultan Ortaokulu’nda başlatılan  “Kırtasiye Seti Dağıtım” etkinliğinin ardından  konuştu.

Gazeteciler İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanına yaptığı davete katılıp katılmayacağını sordu.

İBB Başkanı Ankara’daki davete katılacağını söyledi:

Tabii ki. Neticede bizim bireysel bir talebimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanı, bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla, sanıyorum belediyelerin sorunlarını konuşmak için ya da tartışmak üzere bir toplantı daveti yaptılar. Elbette ki katılacağız. Elbette şehrimizin, aslında bütün büyükşehirlerimizin sorunlarını kendileriyle paylaşma imkanımız olacak. Dediğim gibi, biz, devletin her kademesinde maksimum diyalog maksimum ilişkiden yanayız. Neticede vatandaşımız hizmet bekliyor ama bizden; ama merkezi hükümetten. Dolayısıyla iş birliğine ülkemizin her kademesinin ihtiyacı var. Biz bundan kaçınacak ya da buna set koyacak bir anlayışa asla sahip olmadık, olmayacağız da. Zaten anlamlı da değil. Daveti için teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm büyükşehir belediye başkanlarını 11 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 Mart seçimlerinde AK Parti 15,  CHP ise İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 11 büyükşehirin yönetimini kazanmıştı.

 MHP sadece Manisa büyükşehir belediyesini, HDP ise Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerini kazanmıştı.

Ancak HDP’nin kazandığı 3 büyükşehirin yönetimine kayyum atandığı için Ankara’daki toplantıya HDP’den hiçbir isim katılamayacak. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU