ABD, İran'ı "milyarlarca dolardan" mahrum bırakmak istiyor

Tasarı, Temsilciler Meclisi üyeleri tarafından onaylandı

Fotoğraf: Reuters

ABD Temsilciler Meclisi, Tahran’la yapılan tutuklu takası anlaşması kapsamında ABD’nin Katar’a aktardığı 6 milyar dolara İran’ın erişmesini engelleyecek bir yasa tasarısını Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin desteğiyle onayladı.

Bunun bir yasaya dönüştürülmesi için Senato’nun, Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan tasarıya benzer bir tasarıyı onaylaması gerekiyor. Başkan Joe Biden’ın, senatörlerin çoğunluğunun oyunu almadığı sürece veto hakkını kullanarak bu yasayı imzalamayı reddetme hakkı var.

‘İran Terörizmine Fon Yok Yasası’ adlı tasarı 119 aleyhteki oya karşılık 307 lehteki oyla Temsilciler Meclisi’nden geçti.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Michael McCaul oturum sırasında “Bölgede böylesi bir istikrarsızlık varken, yapmamız gereken son şey İran destekli terörizme daha fazla aktarılmak üzere 6 milyar dolara erişimi açmaktır” dedi. ABD’li yetkililer, İran’a henüz tek bir kuruş verilmediğini söyleyerek bu eleştirilere karşı çıktı.

Daha önce İran konusunda Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak çalışan ve halihazırda Demokrasileri Savunma Vakfı’nda (FDD) kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Richard Goldberg, Şarku’l Avsat’a verdiği demeçte “Kriz veya çatışmayı önlemek umuduyla İslam Cumhuriyeti’ne daha fazla para pompaladığımızda aslında daha fazla kriz ve çatışmayla karşı karşıya kaldığımızı artık anlamalıyız” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU