Nasrallah: Artık İsrail İHA'larını gördüğümüz yerde düşüreceğiz

Hizbullah Genel Sekreteri, "İsrail’in tüm tehditlerine yanıt verecek, şimdi olduğu gibi her zaman düşmanımızı şaşırtacağız” açıklamasında bulundu

Nasrallah / Fotoğraf: AFP

İsrail, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyösüne 2 insansız hava aracı ile saldırı düzenlenmesinden sonra Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, kesinlikle karşılık vereceklerini açıkladı.

Nasrallah dünkü açıklamasında, "Bunun karşılığını kesinlikle vereceğiz. Sadece kuzeyden değil her yerden verebiliriz” dedi.

İsrail’in ülkesine yönelik ihlallerine karşı çok sabrettiklerini ifade eden Nasrallah, “Artık yeni bir aşamaya geçiyoruz, İsrail İHA’ları görüldüğü yerde düşürülecek” açıklamasında bulundu.

Nasrallah, hassas füze imalathaneleri ile ilgili iddialara ise şöyle cevap verdi:

Eğer hassas füze imalathanelerimiz olsaydı bunu gururla açıklardık. Söz konusu iddiaların, Netenyahu'nun Lübnan'a saldırmak için uydurduğu bir bahane. İsrail saldırılarına karşılık verme kararının, önceden alınmış bir karar. Olası bir saldırı karşısında kullanabileceğimiz yeteri kadar hassas füzeye sahibiz.

"Asla taviz vermeyeceğiz"

Netenyahu’nun hem kendi halkını hem de uluslararası kamuoyunu aldattığını ifade eden Nasrallah,”Hava sahasının ihlaline göz yummak suikastlere kapı aralar, bu yüzden bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. İsrail’in bedel ödemesi gerekir. Lübnan Direniş Cephesi, İsrail’in tüm tehditlerine yanıt verecek, şimdi olduğu gibi her zaman düşmanımızı şaşırtacağız” şeklinde konuştu.

İsrail’e verilecek karşılık hakkında medyada yazılıp çizilenler hakkında da konuşan Nasrallah: “Medyada yazılıp çizilenlerin hiçbirisi Lübnan Direniş Cephesi’ini bağlamaz, ne var ki herhangi bir bilgiye de dayanmıyor. İsrail’e karşılık vermek bizim elimizde, tek ihtiyacımız olan şey zafer için dua etmek” ” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Hizbullah örgütünün kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyösünde, 25 Ağustos gece saatlerinde İsrail'e ait 2 İHA düşmüştü.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, konuya ilişkin açıklamasında, "Gece saatlerinde yaşanan olay, Beyrut'un güneyindeki bir yeri hedef alan ve kamikaze İHA ile yapılan bir saldırıydı. Bu da düşmanın 14 Ağustos 2006'dan beri gerçekleştirdiği ilk eylemdir." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'in aynı gece Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bazı hedefleri vurması sonucu Hizbullah mensubu 2 kişinin öldüğü bilgisini de paylaşan Nasrallah, bunun karşılıksız kalmayacağını söylemişti.

Lübnan'ın doğusundaki Beka bölgesinde bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık'a (FHKC/GK) ait mevziler ise 26 Ağustos'ta gece saatlerinde üç hava saldırısıyla vurulmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Fatih Yılmaz

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU