Keanu Reeves "Deniyoruz" demişti: Devam filmi için umutlar 2025'e kaldı

2005'te 230 milyon dolar hasılat yapan çizgi roman uyarlamasının devamı için çekimlere hâlâ başlanmadı

Constantine'de başroldeki Reeves'e Rachel Weisz, Shia LaBeouf, Djimon Hounsou ve Tilda Swinton da eşlik etmişti (Warner Bros)

2005, süper kahraman filmleri için tamamen farklı bir dönemdi.

Christian Bale'in Batman kostümünü ilk kez giydiği yıldı ve Marvel Sinematik Evreni'nin gişeyi domine etmesine henüz yıllar vardı.

Süper kahraman macerasından ziyade korku filmi 

2005, aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde gözden kaçsa da sonrasında kült bir klasik haline gelen bir macerayı DC hayranlarına sunmuştu: Constantine.

DC'nin Hellblazer çizgi romanlarının uyarlamasında Keanu Reeves, demonoloji uzmanı ve şeytan kovucu John Constantine rolündeydi. Açlık Oyunları'nın (The Hunger Games) yönetmeni Francis Lawrence'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin yapımcılığını Akiva Goldsman üstlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hikaye, Rachel Weisz'ın canlandırdığı dedektif Angela Dodson'ın ikiz kız kardeşinin neden intihar ettiğini ve ölümünün cennetle cehennem arasında büyüyen savaşla nasıl bağlantılı olduğunu anlamaya çalışan Constantine'in etrafında dönüyordu.

Constantine, klişeleşmiş bir süper kahraman macerasından çok, ürpertici iblisleri ve yer yer kanlı görüntüleriyle bir korku filmiydi. Ancak temelindeki çizgi roman da aynı derecede karanlıktı.

Neredeyse 20 yıl geçti

Constantine, gişede 230 milyon dolar gibi tatmin edici bir hasılat elde etmişti. Aradan neredeyse 20 yıl geçti ama uzun süredir konuşulan devam filmi bir türlü vizyona girmedi.

Yapımcı Goldsman, bir süre önce önce projeyle ilgili heyecan uyandıran bir güncelleme paylaşmıştı. Buna göre izleyiciler Constantine 2'de, Reeves'i bir kez daha cehenneme karşı savaşırken görebilecekti.

Warner Bros ve Akiva Goldsman, şubatta Constantine 2'nin yanı sıra Ben Efsaneyim 2 (I Am Legend 2) üzerinde de birlikte çalıştıklarını doğrulamıştı.

"Bu Keanu'nun eseri"

Deadline'a verdiği röportajda yapımcı, 2005'ten beri karakteri yeniden canlandırmakla ilgilenen Reeves'den övgüyle bahsetmişti:

Bu Keanu'nun eseri, kendisi durmadan 'Bu benim geri dönmek istediğim karakter' dedi. Sonunda, bunu o kadar çok söyledi ki oldu.

Goldsman sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Bu karakter Keanu'ya ve onun Francis'le birlikte iyiyle kötünün dünyasını görme biçimine çok benziyor. İyi ve kötünün dünyasının ardında bizim dünyamızla iç içe, harika ve otantik bir kara film var.

Goldsman, "Bunun ötesinde, senaryoyu yazarken hâlâ keşfetmeye devam ediyoruz" diye de eklemişti.

"Hikaye hazır"

Hollywood'un yazar ve oyuncuları halen grevde olsalar da Goldsman, temmuzda The Playlist'e yaptığı açıklamada Constantine 2 ekibinin hikayeyi çoktan çözdüğünü söylemiş ve eklemişti:

Tekrar yazmama izin verildiğinde yazacağım.

Constantine 2'yle ilgili haberler şubatta son derece somut görünse de DC Studios'un yeni eş başkanları James Gunn ve Peter Safran, DC Evreni için planlarını açıkladıklarında devam filminden bahsetmemişti.

"Olup olmayacağını bilmiyorum"

Martta John Wick: 4'ün (John Wick: Chapter 4) tanıtımını yapan Reeves de Constantine 2'nin ilerleyişini küçümsüyor gibiydi.

59 yaşındaki aktör CinemaBlend'e şunları söylemişti:

Deniyoruz, olup olmayacağını bilmiyorum. Sarışınken iyi görünüp görünmediğimi de bilmiyorum. Umarım bunu yapabilirim ama bilemiyorum.

Constantine 2'nin vizyon tarihi henüz açıklanmadı ancak 2025'ten önce beyazperdede olması olası görünmüyor.

Oyuncu kadrosunda  Peter Stormare de var

Deadline, Constantine 2'nin Eylül 2022'de resmi olarak yola çıktığını duyursa da Warner Bros henüz çekimlere başlamadı.

Reeves'in yanı sıra filmin oyuncu kadrosunda yer alması beklenen isimlerden biri de ilk filmde de rol alan İsveçli aktör Peter Stormare. 

Bu bilgiler ışığında Constantine 2 için heyecan dolu bekleyiş sürüyor. 


Independent Türkçe, Insider, The Digital Fix

DAHA FAZLA HABER OKU