İsrailli muhalif liderin telefonunun Rus bilgisayar korsanları tarafından hacklendiği iddia edildi

İsrail’de aralarında ana muhalefet partisi Mavi-Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz'ın bulunduğu muhaliflerin telefonlarının Rus bilgisayar korsanları tarafından hacklendiği ileri sürüldü

Fotoğraf: Reuters

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, muhaliflerin telefonlarının Rus bilgisayar korsanları tarafından hacklendiğini iddia etti. Habere göre, bilgileri ele geçirilenler arasında eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve ana muhalefet partisi Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın yanı sıra ittifakın ileri gelenleri ve partiye ait bazı bilgisayarlar da var.

İddialara göre, Mavi-Beyaz İttifakı, partiye ait bazı bilgileri basına sızdıran kişi veya kişileri bulabilmek için CGI Group adlı özel bir istihbarat firmasıyla anlaştı. Gantz ve bazı önemli isimlerin verilerinin çalındığı da bu çalışma sınasında ortaya çıktı.

Mavi-Beyaz İttifakı ise iddiaları yalanladı. İttifaktan yapılan açıklamada, partiden alacağı olan CGI Group'un panasını alabilmek için Mavi-Beyaz üzerinde baskı kurmak amacıyla bu iddiayı ortaya attığı ileri sürüldü. 

Gantz’ın telefonu, 9 Nisan'da yapılan seçimlerden önce de İranlı hackerlar tarafından siber saldırıya uğramıştı. Bilgisayar korsanlarının saldırısını doğrulayan Mavi-Beyaz İttifakı, olayın birkaç sene önce yaşandığını ve erken seçim öncesinde bilginin basına sızdırıldığını iddia etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU