Başrol oyuncusundan Grinin Elli Tonu itirafı: "Alay edeceklerini biliyordum"

Bir başka filmin seçmelerine pijamayla giden oyuncu, "rolü alamayınca rahatladığını" söyledi

Tartışma yaratan üçlemenin 2015 yapımı ilk filmini Sam Taylor-Johnson yönetmişti (Universal)

Jamie Dornan, kariyeri boyunca birbirinden farklı birçok film ve dizide rol aldı. 

Gillian Anderson'la birlikte yer aldığı gerilim dizisi The Fall'da, seri katil Paul Spector rolündeki performansı büyük beğeni topladı. 

Ancak 41 yaşındaki oyuncu, en çok Dakota Johnson'la başrolde olduğu Grinin Elli Tonu (Fifty Shades) üçlemesinde canlandırdığı Christian Grey karakteriyle tanınıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İrlandalı aktör, birçok aksiyon filminde izleyicilerin karşısına çıkmış olsa da henüz bir çizgi roman uyarlamasında yer almadı.

Ancak Dornan'ın, 2010'ların başında Zack Snyder'ın Çelik Adam (Man of Steel) filminde Superman'i oynamak için seçmelere katılan pek çok kişiden biri olduğu ortaya çıktı.

Dornan seçmelere benzersiz bir yaklaşımla katıldığını da anlattı. Aktör, konuk olduğu Happy Sad Confused podcast'inde Warner Bros'u etkilemek için kendi Superman pijamalarını giydiğini söyledi.

Sadece Superman için seçmelere katıldım. O da çok eskidendi, Henry Cavill'in kadroya girdiği zaman. Muhtemelen 12 yıl önce falan.

Jamie Dornan, o günleri anımsarken kendini sorguladı:

Orada kendi kostümümü giymiştim. Bu bir hata mıydı? Superman pijamasıydı, gerçek bir kostüm değildi.

41 yaşındaki yıldız, deneme çekimi için Christopher Reeve'in orijinal kıyafetini giyen Henry Cavill'in aksine, sürecin bir parçası olarak resmi bir Superman kostümü giyme şansı bulamadığını anlattı:

Kostümü giymenin yakınından bile geçmedim. Stüdyoların yöneticileriyle toplantılar yaptım ve bu konuda konuştum ama seçmelerde sona kalamadım.

Öte yandan Dornan, işadamı Christian Grey rolünü kabul etmeden önce, eleştirmenlerin Grinin Elli Tonu serisiyle alay edeceğinin tamamen farkında olduğunu da söyledi.

Christian Grey rolünü aslında kaybetmiş

Seri dünya çapında 1,3 milyar dolar hasılat elde etmiş ancak Rotten Tomatoes'ta ancak 100 üzerinden 15 puan alabilmişti. 

Dornan Christian Grey rolü için seçmelere katılmış ancak sonunda filmden çekilen ve Dornan'ın geri dönmesi için kapıyı açık bırakan Charlie Hunnam'a kaybetmişti.

Dornan, "Rolü alamadığımda biraz rahatlamıştım çünkü o adamın yerden yere vurulacağını biliyordum" dedi.

Belki o da aynı şeyi hissetmiştir... Birdenbire rolü almıştım ama karar vermek için çok daha az zamanım vardı. Çekimlere başlamadan 5 hafta önce kadroya alındım. Tüm bu yükün altından kalkabileceğimi biliyordum... Gerçek şu ki film bir ton para kazanacaktı ve hayranlar sevecek, eleştirmenlerse hor görecekti. Kitaplarda olan buydu ve biz de bunu yapıyorduk. Kitaplara sadık kalıyorduk ve bunun ne olacağını biliyorduk.


Independent Türkçe, Insider, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU