Ryan Gosling, Oscar adayı filmden neden kovduğunu açıkladı

"Şişman ve işsiz"

Kanadalı aktör, Aşıklar Şehri ve Tepetaklak Nelson'daki performanslarıyla iki kez Oscar'a aday olmuştu (Warner Bros)

Ryan Gosling, Greta Gerwig'in vizyona girdiğinden bu yana ortalığı kasıp kavuran Barbie'sinde, Ken rolündeki performansıyla izleyicilerin kalbini çalıyor. 

Gosling'in Ken performansı eleştirmenlerin beğenisi kazanıyor ancak aktör, bu karakteri canlandırmadan önce Çılgın Aptal Aşk (Crazy, Stupid, Love), Aşk ve Küller (Blue Valentine), Not Defteri (The Notebook) ve Aşıklar Şehri (La La Land) gibi projelerle etkileyici bir kariyer inşa etti. 

Ne var ki sektörün en köklü isimlerinden biri haline gelen Gosling'in de diğer tüm aktörler gibi geri çevirdiği ya da kaybettiği roller var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

42 yaşındaki oyuncu, Peter Jackson'ın Cennetimden Bakarken (The Lovely Bones) filminde neredeyse Jack Salmon'ı oynuyordu ancak rolü beklenmedik bir nedenle kaybetti.

Alice Sebold'un aynı adlı kitabından uyarlanan Cennetimden Bakarken'de Saoirse Ronan, münzevi komşularının öldürdüğü hayat dolu birinci sınıf öğrencisi Susie Salmon rolündeydi. 

Filmin Rachel Weisz, Stanley Tucci ve Susan Sarandon gibi yıldızlarla dolu kadrosunda aslında Mark Wahlberg değil Gosling yer alacaktı. Gosling, Hollywood Reporter'a prodüksiyon başlamadan sadece birkaç gün önce kovulduğunu ve bu kararın ardındaki nedenin son derece ilginç olduğunu açıkladı. 

Gosling, ne pahasına olursa olsun kızını bulmaya çalışan bir baba olan Jack'i oynamaya aslında hazırdı. Aktör, Jack'i 100 kilo olarak hayal ettiği için rolüne hazırlanırken 25 kilo aldı. 

Hollywood Reporter'a konuşan Gosling, şöyle dedi:

Karakterin nasıl görünmesi gerektiğine dair farklı fikirlerimiz vardı. Ben onun gerçekten 100 kilo olması gerektiğine inanıyordum.

Ancak bu değişim filmin yönetmeni Peter Jackson'la arasında çatışmalara neden oldu. Jackson, Jack'in Gosling'in hayal ettiğinden farklı görünmesi gerektiğini düşünüyordu. 

Gosling, yapım öncesinde yönetmenle iyi iletişim kuramadıklarını da sözlerine ekledi.

"Yapım öncesi süreçte çok fazla konuşmadık, sorun da buydu" diyen Gosling, şöyle devam etti:

Çok büyük bir filmdi ve Jackson'ın ilgilenmesi gereken çok fazla şey vardı. Oyuncularla tek tek ilgilenemedi. Sete gittiğimde her şeyi yanlış anladığımı fark ettim.

Gosling, sete gelip yönetmenle karşılaşmasının ardından "şişman ve işsiz" bir şekilde ortada kaldığını söyledi. 


Independent Türkçe, Collider, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU