Trump, başkanlığı döneminde "çiftçilerin sığırları sınır duvarından merdivenle geçirmesini" önermiş

"Trump sözkonusu olduğunda, gerçek her zaman kurgudan çok daha aptalcadır"

(AP)

Donald Trump yönetiminden eski bir yetkilinin yeni kitabında, Trump'ın bir keresinde çiftçilerin sığırları sınır duvarından taşımak için merdiven kullanmak zorunda kalacağı bir plan önerdiği iddia ediliyor.

Miles Taylor, yakında yayımlanacak Blowback: A Warning to Save Democracy From the Next Trump (Geri Tepme: Demokrasiyi Sıradaki Trump'tan Kurtarmak için Uyarı) adlı kitabında eski ABD Başkanı'nın "acımasız bir yaratıcılığın ürünü olan göç politikaları listesi" olduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taylor kitabında 2019'da Trump'ın, Teksaslı çiftçilerin sığırlarının Rio Grande'de otlamasını sağlamak için sınır duvarındaki açıklıkları kullanmasından duyduğu öfkeyi "durup dururken" dile getirdiğini anlattı.

Kitaba göre Trump bu uygulamanın, "binlerce" kayıtdışı göçmenin ülkeye girmesine yol açma potansiyeli taşımasından endişeliydi.

Trump'ın "Çiftçilere merdiven verin" dediği aktarıldı.

Diğer tarafa geçmek için merdivenleri kullanabilirler ama kapıları kullanamazlar. Küçük itfaiye araçlarını kullanabilirsiniz. Yerel itfaiye istasyonlarını arayın ve çiftçilerin, araçlardaki merdivenleri kullanarak geçmesini sağlayın.

Taylor, "Bir dakika, Teksaslı çiftçilere kapıları kullanmamalarını, itfaiye araçlarını ödünç almalarını, merdivenleri sınır duvarına yaslamalarını, sığırlarını merdivenlerden yukarı çıkarmalarını (ve bir şekilde diğer tarafa götürmelerini?), hayvanlara nehirden biraz su içirip sonra onları geri çekmelerini söyleyeceğimizi sanıyordum?" diye yazdı.

O zamanı düşünen Taylor planı anlatırken "O kadar çapıcı bir şekilde aptalcaydı ki gülemedim" dedi.

Taylor, Trump'ın Meksika bir "cehennem deliği" olduğu için bu planın gerektiğini söyleyerek devam ettiğini belirtti.

Taylor'a göre Trump "Bunu söylemiş miydim? Çünkü öyle" dedi.

Burası bir cehennem deliği ve kimse o lanet olasıca yeri istemiyor. 40 bin cinayet. İnanabiliyor musunuz? Pes.

Eski Beyaz Saray yardımcısı, "Trump sözkonusu olduğunda, gerçek her zaman kurgudan çok daha aptalcadır" dedi.

Sınır için embesil fikirler bulmaya, işine odaklanmaktan daha fazla zaman harcadı. Bazen fikirleri aptalcaydı. Bazen yasadışıydı. Sık sık da ikisi birden oluyordu.

Taylor, 2018'de New York Times'taki "I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration" (Ben Trump Yönetimi İçindeki Direnişin Bir Parçasıyım) başlıklı görüş yazısında "Anonim" takma adını kullanarak Trump'a yönelik eleştirilerini dile getirmişti.

The Independent yorum için Donald Trump'ın ofisiyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU