Muhammed bin Selman Destek Programı’ndan ‘İstikrarlı Aile’ girişimi

Girişim, aileleri ve çocukları desteklemek amacıyla başlatıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman. / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman, ‘İstikrarlı Aile’ girişimini başlattı. Aile girişimi çok çeşitli kâr amacı gütmeyen, sivil ve sosyal girişimleri desteklemek için çeşitli ve iyi düşünülmüş bir ürün ve proje paketi aracılığıyla gerçekleştirilecek olup, Suudi Arabistanlı ailelerin istikrarının desteklenmesini sağlamak ve genel olarak anne ve çocuk hakkında toplum bilincinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, Muhammed bin Selman Destek (Snad) Programı’nın söz konusu girişimi başlatması Veliaht Prens’in çekirdeği mutlu ve istikrarlı bir aile olan canlı ve etkili bir toplum inşa etmek için çocukluk, annelik ve aile istikrarı alanlarında çalışan kâr amacı gütmeyen sosyal girişimlerin etkili ve kurumsal olarak güçlendirilmesi ihtiyacına verdiği önemin göstergelerinden sayılıyor.

İstikrarlı Aile Girişimi, destek alanında çalışan ve yeni anneler ile anne olmaya hazırlananları eğiten, ülkedeki altı hayır kurumunun çabalarını desteklemeye odaklanıyor. Hayır kurumları uygun sağlık ve aile eğitimi, erken çocukluk döneminin gereksinimleri, bebek sağlığı ve bunun kapsamına giren eğitim ve beslenme konularında toplam bin 946 kişiye ulaştı.

Girişimin portföyü, çoğu anneleri hedefleyen yaklaşık dokuz özel proje içeriyor. Muhammed bin Selman Destek programının, alanında faaliyet gösteren en önde gelen tıp merkezleriyle etkin bir ortaklık içinde, çocuk doğurmayı geciktirenler için tıbbi takip ve operasyonlarla ilgili verdiği destekler de aile girişimine dahil.

Yaratıcı Anne Derneği'nin düzenlediği ‘İlk Kez Anne’ ve ‘Değerler Eğitimi’ projeleri, anne adayları için bir dizi eğitim ve danışmanlık atölyesi sunuyor. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre atölyeler, anne ve anne adaylarını psikolojik ve sosyal olarak rehabilite etek amacıyla profesyonel eğitmenler ve doğum öncesi aşamada uzman doktorlar fırsatı sunuyor.

İstikrarlı Aile Girişimi, Doğum Sonrası Depresyon projesini ve doğum sonrası dönemde en sık görülen semptomları anlamak ve bunlarla mücadele etmekle ilgilenen Kontrolüm girişimini desteklemek gibi çok fazla yararlanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu iki proje, alanında en iyi uygulamalara uygun olarak ‘Rufida’ derneği tarafından kadın ve erkek uzmanlar tarafından sunuluyor. Bu kapsamda Down Sendromlu çocukların annelerine ve ailelerine aile ve bilimsel destek sağlama konusunda uzmanlaşmış ‘DSCA’ Derneği'nin sunduğu ‘Erken Müdahale’ ve ‘Annelere Bireysel Eğitim’ projeleri de mevcut. Projeler her çocuğa özel bir planın geliştirilmesine yol açan en iyi istişareleri sağlamak ve her anneyi doğru ve bilimsel olarak onaylanmış ev içi iş yapma yöntemleri konusunda eğitmeyi hedefliyor.

Diğer yandan El Mevedde Aile Gelişimi Derneği tarafından sunulan projeler, dul, boşanmış ve sosyal güvenlikli aileleri desteklemeye yönelik toplumsal refah yönüne odaklanıyor. Projeler, Suudi mirasından ilham alan modern ürünler yaratmak, pazarlamak ve finansal istikrarı sağlamak adına gerekli beceriler ve zanaatları güçlendirmeyi amaçlıyor.

Muhammed bin Selman Destek Programı, önceki ve sonraki inisiyatiflerinde olduğu gibi, iddialı misyonunu ve stratejilerini gerçekleştirmek için toplum bilincini kâr amacı gütmeyen sektörün kendi inisiyatiflerinin profesyonel öz yönetime sahip olmasını sağlayacak bir düzeye getirmeyi hedefliyor. Ayrıca maksimum toplum kalitesine ulaşmak, Suudi ailesinin erkek ve kadın üyelerinin özlemlerini karşılayan, bireyin mutluluğunu ve her alanda yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

 

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU