Titan patlaması, zenginlerin ekstrem maceralara ilgisini artırdı

"Uçaklar düşse de insanlar hâlâ uçuyor. Kazalar olsa da helikoptere yine de biniliyor"

OceanGate Expeditions, Titanik enkazına kişi başına 250 bin dolara sefer düzenliyor (AP)

Titanik enkazına gezi düzenleyen denizaltının patlaması, zenginlerin ekstrem turizme ilgisini artırdı.

Brown and Hudson adlı pahalı ve lüks seyahatler düzenleyen acentenin kurucusu Philippe Brown, Insider'a "Bu trajedinin sonucunda insanlar, Titanik olmasa da başka şeyler hakkında bizimle temasa geçti" dedi:

Trajediler bazen ekstrem turizmin diğer alanlarına ilgiyi uyandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brown, patlamadan sonra hiçbir müşterinin yaklaşan rezervasyonunu iptal etmediğini söyledi.

Birleşik Krallık merkezli acentenin sahibi, kazadan sonra müşteri sayısının azalmayıp artmasına şaşırmadığını vurguladı. "Her gün hayatın her alanında trajik kazalar oluyor ve hayat devam ediyor" diyen işinsanı, riskli bir tatil istemenin "tamamen normal bir şey olduğunu ve kazaların bunu durdurmayacağını" belirtti:

Uçaklar düşse de insanlar hâlâ uçuyor. Kazalar olsa da helikoptere yine de biniliyor.

Müşterilerinin daha çok Kuzey Amerika’dan geldiğini söyleyen Brown, Brezilya, Çin, Hindistan ve BK gibi ülkelerden de taleplerin olduğunu vurguladı. Brown, popüler aktiviteler arasında heliski (helikopterli kayak), kutupları ziyaret ve yükseğe tırmanma olduğunu söyledi.

Şirketin 12 bankacı için Suriye’nin kuzeyinde bisikletli yolculuk planladığı açıklandı.

Brown şöyle konuştu:

Belli bir zenginlikten sonra başka bir gösterişli araba ya da en yeni iPhone’la ilgilenmiyorsunuz. Eşyaların değeri azalıyor. Gösteriş yapmaya o kadar da ihtiyaç duymuyorsunuz çünkü 1 milyar değerinde olduğunuzu biliyorsunuz. Dolayısıyla servetinizi sergilemeniz gerekmiyor.

Brown, "Eğer harika bir manzaraya sahip güzel bir otele giderseniz, içeri girdiğiniz gün dopamin patlaması yaşarsınız. Ancak üç gün sonra manzara o kadar da heyecan verici olmayabilir ... 1 milyarınız olduğunda ve uykunuzda yüz binler kazandığınızda, ihtimaller yelpazesi çok daha farklı oluyor ve sınırları zorlayabiliyorsunuz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Titan adlı derin deniz aracı, 1912'de buz dağına çarparak batan Titanik'in Atlas Okyanusu'ndaki enkazına turistik amaçla sefer yapıyor.

5 kişiyi taşıyan turistik denizaltı, 18 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu.

ABD Sahil Güvenlik Birimi, 22 Haziran'da Titan'a ait parçalar bulmuş ve aracın "feci şekilde patladığını" duyurmuştu. 

Denizaltında hayatını kaybeden Britanyalı milyarder ve maceracı Hamish Harding, Pakistanlı işinsanı Shahzada Dawood ve Dawood'un oğlu Süleyman'ın yanı sıra OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush ve Fransız dalgıç pilotu Paul-Henri Nargeolet'tin cansız bedenleriyse bulunamadı.

 

Independent Türkçe, Insider, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU