Jenna Ortega, Wednesday'in yapımcılarına karşı kendini nasıl savunduğunu anlattı

"Setlerde bana 'Sadece çeneni kapa ve işini yap' dediler"

2002'de Kaliforniya'da dünyaya gelen oyuncu, son olarak rol aldığı Çığlık 6'da (Scream 6) Tara Carpenter karakterini canlandırmıştı (Netflix)

Jenna Ortega martta konuk olduğu podcast'te Netflix'in sevilen dizisi Wednesday'deki bazı repliklerini karaktere uymadığını düşündüğü için değiştirdiğini anlatmıştı. Ortega bu yaklaşımıyla kendini eleştirilerin ortasında bulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20 yaşındaki oyuncu, Hollywood Reporter'a verdiği röportajda kararını savundu. Geçmişte sette fikirlerinin dikkate alınmadığını hissettiği roller olduğunu açıklayan oyuncu, "Televizyonda sesimin duyulmadığını, bir kukla olmam gerektiğini hissettiğim deneyimlerim oldu" dedi.

Setlerde bana 'Sen bilemezsin çünkü yazar değilsin' ya da 'Sadece çeneni kapa ve işini yap' dendi. 12 yaşımdan beri böyle şeyler duyuyorum. Bu yüzden Wednesday'e tereddütle girdim.

Kült olmaya aday korku filmi X ve Netflix'in çok izlenen dizisi You'nun yıldızı, Wednesday'i çekerken sadece "insanları memnun eden biri" olmak istemediğini, bu yüzden sesinin "duyulmasını" sağlamaya kararlı olduğunu söyledi.

Ortega şöyle açıkladı: 

Sanırım çok inatçı biri olduğum, bu sektörde insanları memnun etmenin nasıl bir şey olduğunu bildiğim ve geçmişte bunun ne kadar mutsuz ya da ne kadar sinir bozucu olduğunu bildiğim için Wednesday'e girdiğimde gerçekten ayağımı yere bastım ve söyleyeceğim her şeyin önemli olduğunu ve duyulduğunu açıkça belirttim.

Oyuncu ayrıca Wednesday'de yönetmen ve yapımcı Tim Burton'la çalıştığı için minnettar olduğunu söyledi ve Burton'ın karakter üzerinde kendisiyle doğrudan işbirliği yapmak istediğini açıkladı.

Yazarlarla birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığını söyleyen yıldız, Wednesday'in ikinci sezonunda da onlarla berber çalışacağı için kendisini şanslı hissettiğini belirtti. Ortega, bu kez aynı zamanda yapımcı da olacak.

Dizi ilerledikçe hepimiz birbirimizi daha iyi anladık ve bu gerçekten işbirliğine dayalı bir deneyim haline geldi. Önümüzdeki sezonun başlarında odada olup senaryolar hakkında konuşup fikir verebileceğim için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum.


Independent Türkçe, Insider, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU