Türkiye Değişim Partisi ile CHP birleşiyor

Sarıgül, verdikleri kararla tarihin doğru tarafında yer aldıklarını belirti

Fotoğraf: Twitter

CHP’den Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ayrıştıran değil, bütünleştiren olan adımı attıklarını belirterek, “Türkiye Değişim Partimizle Cumhuriyet Halk Partimizin birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır” dedi.

Basın açıklaması yapan Sarıgül, demokrasi, özgürlükler ve barış adına çok önemli bir gün yaşadıklarını belirtti.

“Siyaset vefadır, siyaset mertliktir, siyaset delikanlılıktır siyaset omurgası olmaktır” diyen Sarıgül şunları kaydetti:

İnsan hayatında önemli kararlar alması gereken zamanlar vardır ve dönüm noktaları vardır. Devletler, kurumlar ve partiler de böyledir. Bazen hayat sizi virajda bir dönüm noktasına doğru gönderir. Olaylar ve gelişmeler partileri bir noktaya getirir. Bir karar vermek zorunda kalırlar. Verdikleri kararlarla da o partiler tarihe geçerler.  Bizler bugün böylesine önemli bir kararı vermek üzere hep beraber toplandık. Arkanıza yaslanır ve kurulduğumuzdan bugüne yaşadıklarımızı şöyle bir göz önünden geçirin, partimizi kurduk, teşkilatlarımızı tamamladık, kongrelerimizi yaptık hem oy pusulasında hem de Türkiye siyasetinde, TDP’ye yer açtık. Söyleyenleri biz söyledik. Çok önemli görüşleri kamuoyuyla paylaştık. Çözüm önerilerini ortaya koyduk. Makam mevki şan şöhret peşinde koşmadık. Doğruya doğru, eğriye eğri dedik. Nokta kadar menfaat için, kadar hiçbir zaman eğilmedik. Yapıcı ve yol gösterici siyaset yaptık. Hiçbir yerde başımız önümüze asla ve asla eğilmedi. Hep dik yürüdük dik yürümeye devam edeceğiz. Ne partimize ne şahsıma ne de size yönelik en ufak bir negatif eleştiri gelmedi. Buna asla ve asla izin vermedik. Arkamızda büyük medya grupları yoktu, güç odakları yoktu, aşiretler, tarikatlar, para babaları yoktu, hazine yardımı yoktu. Biz gayret ettik be birçok insanda TDP’ye hayretle baktı.

“Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye'nin yüzde 100 kucaklar’ dedik”

Kuruldukları günden bu yana demokratik parlamenter sistemi savunduklarını belirten Sarıgül,  tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıdan yana olduklarını ifade etti.

“7 Nisan'da Parti Meclisi’mizi topladık ve ‘Sayın Kılıçdaroğlu devleti rayına oturtur. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yüzde 100 kucaklar’ dedik” açıklamasını yapan Sarıgül şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğimizi, şartsız koşulsuz, amasız ve niçinsiz burada onurla ve gururla ilan ettik. Çünkü bu seçimler son derece önemliydi. Zaman uzlaşma, zaman kucaklaşma zamanıydı. Zaman ayrışma zamanı değil, zaman bütünleşme zamanıydı.

“Canla başla çalıştık”

Erzican’dan aday olmasının kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Sarıgül, “Tam 32 günüm vardı, 664 saatim vardı yaklaşık olarak 36.000 dakikam vardı. Canla başla çalıştık. Can Erzincan’da başarıya ulaştık. Bütün Erzincanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Erzincan'ın varlığını, bereketini hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola, omuz omuza olmaya devam edeceğim. Erzincan fırtınası, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ve Türkiye'nin her noktasında esecek” diye konuştu.

“Her yol mubah sayıldı”

Sarıgül seçimlerin eşit ve adil bir ortamda yapılmadığını ifade ederek, “Bir oy daha fazla almak için her yol mubah sayıldı” tepkisi gösterdi.

“Bu yönetim sistemine karşı olanların bir arada tutan Sayın Kılıçdaroğlu'dur” diyen Sarıgül, “Bu sistemin devam etmesi halinde devletimiz bir parti devleti haline gelecek. Meclis de inanın ki göstermelik olacak. Demokrasi göstermelik, meclis göstermelik, yargı göstermelik olacak. Türkiye uygar dünyanın bir üyesi olmaktan çıkacak” ifadesini kullandı.

Sarıgül şu görüşlerini paylaştı:

Partiler nedir? Partiler ülkenin yönetilmesi için çok önemli bir araçtır. Partiler, hak, hukuk, adalet için vardır. Siyaseti de bunun için yaparlar. Hak, hukuk ve adalet için yapılmayan siyaset entrikalardan ibarettir. Türkiye Değişim Partisi entrikaların içinde olmaz. Hakkın, hukukun, adaletin ve doğrunun yanında olmaya devam edecektir. Ülkemizin sıkıntıda olduğu bir dönemde parti çıkarlarını, şahsi çıkarları, kişisel çıkarları ön plana alamayız. Siyasi ihtiraslar ve ön yargılarla hareket edemeyiz. Kolay olanı değil, doğru olanı seçmeliyiz. Kolay olan başkalarını suçlamaktadır. Doğru olansa elimizi taşın altına koymaktır. Türkiye Değişim Partisi bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya, dik durmaya devam edecektir. Demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu, kültürlerin barış içerisinde yaşamasını savunanlar olarak biz bu çalışmalarımızı geliştirerek, güçlendirerek devam ettireceğiz. Değerli dava arkadaşlarım; bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Böyle mücadeleler bir yük, sabır, inanç ve cesaret ister. Biz haklı davanın takipçisi olmaya inşallah devam edeceğiz. Davamızda çok haklıyız ve mutlaka Türkiye'mizde başarılı olacağız.

Değerli arkadaşlarım, tarih boyunca iyi ile kötü, haklı ile haksız hep karşı karşıya gelmiştir. Eninde sonunda iyiler ve haklılar galip gelmiştir. Türkiye Değişim Partisi olarak tarihi bir karar vereceğiz. Verdiğimiz kararla tarihin doğru tarafında yer alacağız. Bir kez daha altını çiziyorum. Türkiye Değişim Partisi olarak bugün önemli bir karar veriyoruz ve verdiğimiz kararla tarihin doğru tarafında yer alıyoruz. Bugün verdiğimiz kararı tarih ömür boyu yazacaktır. Siz Türkiye Değişim Partililer olarak bu vereceğiniz kararla tarihe geçeceksiniz ve tarihin hep doğru yanında onurla ve gururla yer alacaksınız. Meclisimizi, demokrasimizi göstermelik olmaktan hep birlikte çıkaracağız. Türkiye'yi korkulardan ve korkutanlardan yüzde 100 kurtaracağız.

Değerli mücadele arkadaşlarım, sevgili basın mensupları, Türkiye Değişim Partisi olarak akıl almaz, kalem yazmaz bir mücadele verdik. Ne kadar fedakarca çalıştığınızı, hangi zorluklara göğüs gerdiğinizi, hangi rüzgarlara kapılmadığını çok ama çok iyi biliyorum. Hepinize minnettarım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Büyük fedakarlıklarla yaptığınız çalışmalara ve katkılarınızı her zaman ben ve tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Bir kez daha ifade ediyorum, tarihin doğru yanında yer aldınız, doğru karar verdiniz sizlere minnettarım. Türkiye sevdasıyla coşmaya hep devam edeceğiz. Bugün itibariyle ayrıştıran değil, bütünleştiren olan adımı atıyoruz. Türkiye Değişim Partimizle Cumhuriyet Halk Partimizin birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU