İnternette tanıştığı kişinin eşini Bitcoin'le tuttuğu kiralık katile öldürtmeye çalıştı

Melody Sasser yakalandı

Sasser Wallace 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya (Facebook/LinkedIn)

ABD'nin Tennessee eyaletinde bir kadın, kiralık katil tutarak internette tanıştığı kişinin eşini öldürtmeye çalıştığı için tutuklandı.

Geçen ay açılan davaya göre Melody Sasser, ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli David Wallace'la çöpçatanlık sitesinde tanıştı. İkili arasındaki ilişkinin romantik olup olmadığı bilinmiyor. Sosyal medya paylaşımları, Sasser ve Wallace'ın 2020'de sık sık birlikte yürüyüş yaptığını gösterdi. 

Olay, adı açıklanmayan başka bir ülkenin kolluk kuvvetlerinin ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın Alabama'daki birimiyle nisanda temasa geçmesinin ardından ortaya çıktı. 

ABD'li yetkililer, "cattree" kullanıcı adlı bir kişinin 11 Ocak 2023'te karanlık ağdaki bir kiralık katil sitesinde birisiyle anlaştığını gördü. Kullanıcının, hedefin adını, adresini ve 9 bin 750 dolar değerindeki Bitcoin'i kiralık katile şu mesajla yolladığı görüldü:

Rastgele ya da kazara görünmesi gerekiyor. İlaç da olabilir. Uzun bir soruşturma istemiyorum. Yeni eşinin yanına yakın zamanda taşındı.

Alabama polisi, David Wallace'ın eşi Jennifer Wallace'la temasa geçip onu uyardı. Jennifer Wallace polis ekiplerine başından geçenleri anlatıp Sasser'in adını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wallace'lar, Sasser'in 2022 sonbaharında Alabama'daki evlerine davetsiz şekilde geldiğini yetkililerle paylaştı. Sasser burada David Wallace'ın nişanlandığı ve evlenmek üzere olduğu haberini aldı. Jennifer Wallace, polis ekiplerine Sasser'ın kendisine "Umarım ikiniz de uçurumdan düşüp ölürsün" dediğini aktardı.

Jennifer Wallace arabasına zarar verildiğini ve tehdit telefonları aldığını da söyledi. 

Yetkililer, 47 yaşındaki Sasser'in bir fitness uygulaması sayesinde çiftin nerede olduğunu öğrendiğinden şüpheleniyor.

Polis ekipleri, şüphelinin ayrıca 22 Mart'ta kiralık katile "İki ay 11 gündür bekliyorum, iş tamamlanmadı" deyip daha fazla para ödediğini belirledi.

18 Mayıs'ta tutuklanan kadın, 8 Haziran'da yargıç karşısına çıkacak.

 

Independent Türkçe, Insider, NBC News, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU