Aydın Ünal: Muhaliflere öğütler

"Halkın zihni berraktır. Halk eğer eğitimden uzak kalmışsa, daha az formatlanmıştır ve iyiyi kötüden ayırma yetisi iyi eğitimliye göre daha güçlüdür."

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni Şafak'ta yayınlanan "Muhaliflere öğütler" başlıklı yazısında "Profesörün oyu 1 sayılıyorsa, halkın oyu 10 sayılacak kadar değerli, anlamlı ve isabetlidir. Ne vaatlerle, ne de tehditlerle halkı kandıramazsınız. O kimin ne olduğunu çok iyi bilir" ifadesine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Halkın zihni berraktır"

Ünal'ın yazısını bir kısmı şöyle:

Kendinizi akıllı, eğitimli, aydınlanmış görüp sizin dışınızdakilerin aptal, eğitimsiz, cahil oldukları yanlışından vazgeçin. Mesele akıl ya da zekâ ise, Cumhur İttifakı’na oy verenler gayet akıllı ve zekiler. Mesele eğitimse, Cumhur İttifakı seçmeni içinde sizden daha iyi eğitim almış büyük bir kitle var. Eğer mesele “aydınlanma” ise, aydınlanmanın bir ceket gibi askıdan alınıp giyilmeyeceğini, etnik köken gibi yaradılıştan gelen bir vasıf olmadığını, üzgünüm ama bu coğrafya insanının istisnasız Batı tarzı bir aydınlanma yaşayamayacağını artık lütfen anlayın.

Kendinizi çok eğitimli, akıllı, aydınlanmış görmenin getirdiği bir kibirle gözlerinizi gerçeklere kapatıyor ve çok kolay manipüle ediliyor, çok kolay yönlendiriliyorsunuz. Kendinizi ülkenin en özgür ve en sorgulayıcı kitlesi zannetmenin verdiği özgüvenle istihbarat örgütlerinin, algı operasyoncularının oyuncağı oluyorsunuz. Örneğin Suriyeli nefretinizi Suriye istihbaratı ya da Nusayri/Şii lobisi besliyor. FETÖ’cüler sizi parmağında oynatıyor. Yeteneğini kaybettiği için kendisini politikaya vermiş sözüm ona sanatçılar, şarlatanlar sizi hayal dünyasının bir o duvarına, bir diğerine vuruyor. Kendinize bir an dışardan bakabilseniz, sapık bir tarikatın müritlerinden farklı görünmediğinizi siz de görebilirsiniz. Kanaat önderlerinizi gözden geçirin.

Propaganda ve kampanyanın oy’a etkisinin, çok çok iyi yapılsa bile, azami 3 puan olduğu söylenir. Ki, propaganda, hazır alıcıya yapılır, yani propagandaya maruz kalan kişi zaten ikna olmaya meyilli kişidir. İktidarın propaganda üstünlüğünün oylara etkisi son derece sınırlıdır. Kendinizi bununla kandırmayın. Toplumu anlamadıkça ve güvenini kazanmadıkça oy alamazsınız.

Halkın zihni berraktır. Halk eğer eğitimden uzak kalmışsa, daha az formatlanmıştır ve iyiyi kötüden ayırma yetisi iyi eğitimliye göre daha güçlüdür. Yani profesörün oyu 1 sayılıyorsa, halkın oyu 10 sayılacak kadar değerli, anlamlı ve isabetlidir. Ne vaatlerle, ne de tehditlerle halkı kandıramazsınız. O kimin ne olduğunu çok iyi bilir.

 

Yazının tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

DAHA FAZLA HABER OKU